Yngve Sakshaug overtar SFK

Inngår toårskontrakt som A-lagstrener.

Det var gemyttelig stemning under pressekonferansen der styreleder Arve Løberg presenterte Yngve Sakshaug som ny SFK-trener. 

Nyheter

Steinkjer fotballklubb inviterte i formiddag til pressekonferanse på klubbhuset, der vi omsider skulle få svar på hvem som overtar som A-lagstrener etter Odd Einar Fossum.

Det ble, slik både Trønder-Avisa og Steinkjer-Avisa meldte på forhånd, Yngve Sakshaug som overtar trenerroret, med Kjetil Hoddø som assistenttrener.

Fornøyd styreleder

Styreleder Arve Løberg innledet pressekonferansen med å uttrykke stor tilfredshet over prosessen rundt treneransettelsen.

- Det har vært en lang og grundig prosess, der et utvalg med fire personer har vurdert 27 søknader, i tillegg til at de har gjort egne undersøkelser rundt aktuelle kandidater. Nå har vi fått på plass en trener med sterk fotballfaglig bakgrunn, som kjenner klubben og spillerne godt, og som vil videreføre det arbeidet Odd Einar Fossum har lagt ned de siste fem årene. Det er spesielt Yngves oppfølging av enkeltspillere og hans innsats på treningsfeltet som er vektlagt, og et enstemmig styre har stilt seg bak kandidaten, sa Løberg.

Gjennombruddshissig

Sakshaug har UEFA B-lisens som trener, og har tidligere vært assistenttrener og trener på aldersbestemte lag. Dette blir hans første jobb som seniortrener.

- Jeg ønsker å videreføre 4-3-3 som formasjon, med enda større fokus på hurtige indreløpere og gjennombruddshissighet. Nå starter jobben med å få på plass spillerstallen, både med å få med dagens spillere videre og å hente inn nye, sa den nye treneren under pressekonferansen.

Sakshaug har signert en toårskontrakt som A-lagstrener. Han skal ikke være lærer på Steinkjer vgs. i tillegg.

- Samarbeidet med Steinkjer vgs. er viktig for SFK, og vi er i dialog med skolen om hvordan vi skal samarbeide videre, sa styreleder Løberg.