85 ble nye statsborgere

Fylkesmannens årlige statsborgerseremoni ble holdt i helga.

Varaordfører Ida Bruheim Derås sammen med de nye statsborgerne fra Steinkjer. 

Fanuel Russom Abraha fra Eritrea kom til Norge i 2008, og har bodd på Steinkjer siden 2009. Han jobber hos El-tjeneste i Steinkjer. Her sammen med fungerende fylkesmann Gerd Janne Kristoffersen.  

Nyheter

Den årlige statsborgerseremonien i Nord-Trøndelag ble arrangert i helgen. Rundt 85 nye statsborgere deltok i feiringen på Steinkjer. 

For elleve år siden ble det innført en ordning med frivillig statsborgerseremoni for alle nye statsborgere. I Nord-Trøndelag arrangerer Fylkesmannen en årlig seremoni, og årets seremoni ble arrangert lørdag 11.november.

- Statsborgerseremonien er en flott markering. Seremonien er en høytidelig markering der våre nye statsborgere viser sin tilknytning til Norge, sier fungerende fylkesmann Gerd Janne Kristoffersen, som var seremonimester under helgens arrangement.

Rekordpåmelding

Omlag 85 nye statsborgere hadde takket ja til å delta på årets markering, noe som er rekordpåmelding. Også bostedskommunene var på plass, med ordfører eller andre som representerte kommunen.

Av plasshensyn måtte det i år gjennomføres to seremonier. Den første ble holdt kl. 12.00, for nye statsborgere bosatt fra Steinkjer og nordover, den andre startet kl. 15.00, for nye statsborgere fra sørdelen av fylket.

En velkomst

Statsborgerseremonien markerer overgangen til norsk statsborgerskap. Markeringen gir nye statsborgere anledning til offentlig å vise sin tilknytning til Norge. Den gir også storsamfunnet og lokalsamfunnet en anledning til å ønske nye statsborgere velkommen.

I år var det nye statsborgere tilhørende 16 av fylkets kommuner som deltok; Fosnes, Grong, Inderøy, Leka, Namsos, Nærøy, Overhalla, Steinkjer, Verdal, Verran, Vikna, Frosta, Levanger, Leksvik, Meråker og Stjørdal.