Hardrock og kul pop

Første programslipp for Steinkjerfestivalen 2018 er klart.

kvelertak: For tiden på turné som supportband til selveste Metallica.  Foto: .

Anders Jektvik: Frøyværingen har blitt en aldri så liten «Steinkjervenn».  Foto: .

Silya: Imponerte i «Stjernekamp», nå skal hun imponere i Steinkjer.  Foto: Pål Laukli

Amanda Delara: Det iransk-norske stjernskuddet spås en lysende karriere.  Foto: .

Nyheter

Mange venter i spenning på hvilke godbiter festivalsjef Svein Bjørge trekker fram fra posen til Steinkjerfestivalen 2018. Nå letter han på sløret og slipper de første fire artistene: Kvelertak, Anders Jektvik, Silya og Amanda Delara.

Det betyr at festivalen allerede nå favner bredt, fra Kvelertaks hardtslående hardcore/metal, via Jektviks joviale trønderrock og Silyas fengende R’n’B, til stjerneskuddet Amanda Delaras kule og ungdommelige pop.

– Som en fødsel

– Det er alltid veldig spesielt å slippe de første artistene til festivalen. Det er som å gå gravid i flere måneder, og så kommer fødselen, sier festivalsjef Svein Bjørge i en pressemelding.

Han sier videre følgende om de fire første artistene:

– Å få Kvelertak glovarm fra en lang turne med verdens største metallband; Metallica, blir selvsagt veldig spesielt, Anders Jektvik vet vi har et stort publikum på Steinkjer, Amanda Delara er en av de mest spennende nye artistene om dagen, og Silya kan få en konsertarena til å koke. Jeg synes de fire første presenterer godt spennet i festivalen, og at kvalitet alltid er hovedprioriteten når vi booker artister.

Turné med Metallica

Fra pressemeldingen sakser vi også følgende om artistene:

– Kvelertak er med som support på Metallicas enorme Europaturne på hele 38 konserter. Første del av turneen er nå i gang, og Kvelertak tar Metallica-publikummet med storm! Europaturneen avsluttes i Mai, så det er et brennhett og velsmurt maskineri som kommer til Rismelen i juni.

– Anders Jektvik fylte teltet til randen da han spilte på Steinkjerfestivalen i 2016. Og enda flere fikk sans for ham da han imponerte stort som spesialinvitert gjest i Åge Aleksandersen sin konsert i år. Jektvik har ikke blitt mindre populær siden det, og til sommeren blir det om mulig enda trangere om plassen i NTE-teltet på Torget!

– Silya og hennes band The Sailors regnes som ett av Norges desidert dyktigste liveband, og er en svært ettertraktet liveartist over det ganske land. Rett og slett fordi de leverer et fantastisk show, og publikum elsker henne.

– Det iransk-norske stjerneskuddet regnes av mange som Norges mest spennende artist. Hun kom som en frisk vind inn i norsk pop i fjor høst med debutsingelen «Paper Paper» som bl.a. toppet Spotify Viral-listen internasjonalt, og ble umiddelbart fanget opp av både Nico & Vinz og Karpe Diem. Hun har blitt kalt en norsk versjon av både S.I.A og Sia, men med sin iranske bakgrunn skaper hun sin helt særegne sound.