Sneppens historie blått på gult

13 historiske bygg skal få hvert sitt skilt. Denne uka kom det første av to skilt på Sneppen opp på veggen.

FORNØYd: Marit Nandrup-Pettersen (t.v), Elisabeth Asp, Kristin Moe og Ole Martin Solhaug er svært fornøyd med skiltet. 

Nyheter

– Det ble veldig bra, sier Marit Nandrup-Pettersen i det Alf Trana i Steinkjer kommune skrur Sneppen-skiltet opp på vegen i Kristian Kristiansens gate 4. På skiltet står det at Sneppen er et boligstrøk fra før bybrannene i 1900 og 1940. Det tradisjonsrike og sjarmerende boligområdet ble regulert til bevaring i 1999.

– Vi i nabolaget setter veldig stor pris på skiltet, sier Ole Martin Solhaug.

Steinkjer kommune har i samarbeid med Riksantikvaren, Gårdeierforeningen, Egge museum og Foreningen Gamle Steinkjer satt i gang et prosjekt som skal løfte fram Steinkjers byhistorie gjennom skilting av en rekke sentrale bygg.