Mye som trenger vedlikehold i Steinkjer

Pipa 23 meter høye skorsteinspipa på det som var Stenkjær Dampsag og Høvleri trenger sårt litt vedlikehold. Under sterk vind har mursteiner ramlet ned fra pipa bygd i 1909.

mer enn 100 år: Ifølge Steinkjerleksikonet ble den 23 meter høye skorsteinspipa bygd i 1909. 

Nyheter

Området rundt den høye mursteinspipa på Dampsaga kulturhus har vært inngjerdet en god stund, slik at folk ikke skal kunne oppholde seg innunder den høye, flotte gamle pipa.

– Det er imidlertid ikke noe farlig forbundet med murpipa. Da det ble oppdaget at det hadde rast ned noen mursteiner fra den høye mursteinspipa for et par år siden – i forbindelse med en storm, tok vi kontakt med eksperter på området. Vi har en rapport fra dem, der de konkluderte med at det ikke er noe fare for liv og helse. Det må ikke gjøres noe umiddelbart med pipa, men vi valgte allikevel å sikre området rundt. Det for å være sikker, sier Geir Mule, som er leder for Dampsaga kulturhus.

1. januar 2018 overtar Steinkjerbygg driften av Steinkjer samfunnshus, der Geir Mule også er leder i dag. Det er så langt usikkert hva som vil skje med Dampsaga kulturhus, med tanke på fremtidig eierforhold.