Gode tall for TV-aksjonen

Det ble samlet inn ca. 1 million kroner i Steinkjer og Verran til sammen. Fylkesaksjonleder Gunnhild Gravaas sier hun er stolt over å være trønder.
Nyheter

I går gikk årets TV-aksjon av stabelen, og rundt 100.000 bøssebærere over hele landet samlet inn penger til UNICEF, som skal sørge for at barn i krigsrammede området får skolegang.

Etter at alt er talt opp, viser tallene at det ble samlet inn totalt 218,5 millioner kroner. Det er litt mindre enn fjorårets aksjon, som samlet inn 220,6 millioner, men et godt stykke over de 182 millionene som ble samlet inn i 2015.

Overveldet og rørt

– Jeg er overveldet og rørt. Sammen skal vi sikre skolegang for mer enn 470 000 barn, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF.

Landets skoler har arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger og samlet inn svimlende 8,1 millioner kroner. Også P3-aksjonen ga alt og sørget for ny rekord med hele 6,26 millioner til TV-aksjonen NRK UNICEF.

- Godt å være trønder

Også fylkesaksjonslederen i Trøndelag, Gunnhild Gravaas fra Steinkjer, er godt fornøyd:

- Vi trøndere er engasjerte. Vi bryr oss om dugnad og om barns rettigheter. I gjennom årets aksjon har vi gitt barna en fremtid. Vi har gitt barna tilgang til kunnskap. Jeg har sett hvordan de 2 fylkene og de 47 kommunene med alle sine ansatte, bøssebærere, frivillige, skoler, næringsliv og menigheter har bidratt. Jeg er utrolig stolt. Det er godt å være trønder!, sier fylkesaksjonsleder i Trøndelag Gunnhild Gravaas.

I Steinkjer ble det samlet inn 911.550 kroner, 41,49 kroner per innbygger. Det er ganske nøyaktig det samme som i fjor.

I Verran kom det inn 86.221 kroner, noe som tilsvarer 34,28 kroner per innbygger.

Detaljerte tall for resultatet finner du HER