Råfint nytt kjøkken

Det er ikke mange grendehus som har så fint kjøkken som på Sparbu. Men så var det modent for utskifting også da, storkjøkkenet på Åsheim. I helga arrangeres det bingo til inntekt for det flunkende, nye fine kjøkkenet.

fornøyd: Lederen for Åsheim forsamlingshus, Olav Barkhald, er veldig godt fornøyd med det nye kjøkkenet. – Det er mange flittige menn og damer som har bidratt for å få det til. Opptil 25 personer har bidratt med ca. 400 dugnadstimer, sier Barkhald, som nok har tatt det tyngste taket selv. 

premier til to bingoer: – Det har vært en leik å skaffe premier til bingoen. Alle er så positive, sier Alfhild Bjørhusdal (venstre) og Jorunn Wang, som sier de planlegger å arrangere to bingoer nå. 

Nyheter

Det var kostet ca. 270.000 kroner å oppgradere kjøkkenet på Åsheim. Det er ca. 50 m².

– Det er nytt gulv og tak. Veggene er nye, det samme er ventilasjonsanlegget, det elektriske anlegget, rørsystemet – og ikke minst kjøkkeninnredningen, som har industristandard, sier Olav Barkhald, som har stått i bresjen for den omfattende oppussingen av grendehuset i sentrum av Sparbu. Han er også leder for Åsheim forsamlingshus

Folk i bygda har bidratt

– Det er forresten varme i gulvet også, og to kjølerom. Og riktig belysning. Og eget toalett til kokken. Slik skal det være i dag, og det er det på Åsheim nå. Handsfrie vasker også!

Arbeidet med det fine kjøkkenet, som har et stort kjøkkenbord – rettere sagt en øy, i midten, er finansiert av pengegaver fra folk i bygda (kr 65.000), Saniteten (kr 50.000) og lokale arrangement, som tombola og bursdag (kr 30.000). Og av håndarbeidsbingoen.

– Vi håper bingoen kommende søndag kan bidra med kr 30-40.000, sier Alfhild Bjørhusdal, som er leder i Åsheim bingogruppe. Det var Alfhild og tre damer til som tok initiativ til å arrangere bingo til inntekt for det nye kjøkkenet. Det var Reidun Eggen, Beate Lein og Jorunn Wang.

En fryd å være her

– Jeg fryder meg som om det var mitt eget kjøkken, sier Jorunn Wang.

– Arbeidet med bingoen har vært en leik. Helt siden vi startet planleggingen på nyåret har det vært artig, for folk har vært så positive. Vi har et luksusproblem, for vi har fått inn for mange premier. Kjempefine premier! Derfor planlegger vi en bingo nå søndag 22. oktober – og en ny bingo noe senere, sier Alfhild Bjørhusdal, som håper folk fra hele distriktet tar turen til Åsheim på Sparbu søndag 22. oktober.

400 dugnadstimer

Olav Barkhald, som anser det som like selvfølgelig at han skal bidra med hjelp når det er bingo – som når det skal pusses opp hus, sier det er lagt ned ca. 400 dugnadstimer med det nye kjøkkenet.

25 personer involvert

– Det er 20–25 flittige personer i bygda som har vært involvert. Det har vært flest menn, men damene har vært på pletten straks det har vært noe å vaske eller sette på plass, sier Barkhald, som har opplevd at etterspørselen etter å leie Åsheim har tatt av litt etter at det har ryktes at arbeidsforholdene på kjøkkenet på Åsheim har blitt så bra.

Fire bryllup allerede

– Det er booket fire bryllup til neste sommer allerede. Det lover bra.

– Er det nye kjøkkenet utstyrt med absolutt alt som trengs?

– Vi kunne visstnok hatt noen flere kjeler, og hatt et noe bedre vaffeljern. Vi får se, kanskje ordner det seg med det også, sier Olav Barkhald, som h ar all grunn til å være meget fornøyd med arbeidet han og andre ildsjeler i Sparbu har utført de siste månedene.

Arbeidet med å rive det gamle kjøkkenet på Åsheim startet 7. august. Det er allerede arrangert en bursdag der etter at kjøkkenet var så å si ferdig.

– Nå er det helt ferdig. Nå gleder vi oss alle til å ta det i bruk, sier Barkhald.

Åsheim er et andelslag. Eierne er Sparbu teaterlag, Mære-Sparbu speidergruppe, Speiderne, Sparbu idrettslag, Sparbu Hornmusikklag, Sparbu arbeidslag og Sparbu Vel.