Hedret for sin store innsats

Odd Martin Saursaunet fikk Skiforbundets Ildsjel-pris for 2017.
Nyheter

Under et seminar i regi av Norges skiforbund på Gardermoen sist helg delte langrennskomiteen ut seks ildsjelpriser. Odd Martin Saursaunet fra Steinkjer skiklubb fikk en av disse, for sin mangeårige innsats. Han har hatt ansvaret for snøproduksjon og løypepreparering på Steinkjer skistadion i snart 20 år, i tillegg til at han har vært løypesjef for en lang rekke renn og hatt ansvar for sommerlagringen av kunstsnø de siste to årene.

– Det er veldig artig å bli hedret av sine egne på denne måten. Jeg setter pris på å få denne prisen, blant så mange ildsjeler, sier Saursaunet.

Nå gjør han seg klar for en ny sesong på Hallem, der kunstsnøen blir stadig viktigere.

- Alle de større arrangementene på stadion de senere årene er blitt reddet av kunstsnøen. Selv om vi håper på ordentlig snø, så er nok realiteten at vi må satse på snøproduksjon. Nå er vi inne i det andre året med lagring av kunstsnø over sommeren, og det gir oss et godt lager å ta av til vinterens junior-NM på ski, sier Saursaunet.

- Hvordan er rekrutteringen av frivillige ildsjeler?

- Det blir ikke noe enklere med årene. Det er nok færre frivillige nå enn tidligere, i hvert fall av de som er med fast over lengre tid. Mange er engasjert mens de har barn som er med på skirenn, men så faller de fra når ungene slutter. Silver Club gjør en stor innsats, men det begynner å bli høy alder på mange i den gjengen også, sier Saursaunet.

Han tror likevel ikke at det blir for få frivillige til vinterens junior-NM.

- Vi ser at det er enklere å skaffe folk til de store arrangementene, særlig til NM.

Saursaunet sier at de må se an været før de tar en beslutning om når kunstsnøen skal legges ut.

- Vi har som regel pleid å legge den ut i november, men ettersom junior-NM ikke er før i mars, må vi se det an. Vi kan ikke risikere at alt regner bort før jul. Erfaringsmessig er det best å legge ut kunstsnøen når det er frost, for å få en solid og stabil såle, avslutter Saursaunet.