Refleks redder liv

Torsdag 19. oktober er den nasjonale Refleksdagen. I den forbindelse kjører Trygg Trafikk Nord-Trøndelag en rekke aksjoner rundt om i fylket.

Det er viktig å vises i høstmørket. 

Nyheter

I Nord-Norge og Trøndelag har nær 5 av 10 bilførere opplevd å nesten kjøre på en fotgjenger de ikke kunne se i mørket.

– Tallet er dramatisk og viser hvor viktig det er å bruke refleks i mørket, sier distriktsleder Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk Nord-Trøndelag.

 På Refleksdagen 2017 i morgen, 19. oktober, har Trygg Trafikk flere aksjoner rundt om i fylket, i samarbeid med bla. Trønderbilene, Nærøy Kommune, Grong Vgs, Lierne Pensjonistforening, Steinkjer Barneskole og Frol Barneskole for å nevne noen.

– Går du uten refleks i mørket, vil en bilist i 50 km/t kun ha 2 sekunder på å oppdage deg. Med refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet. Det sier seg selv at det kan redde liv, sier Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk.

Undersøkelser har spurt nordmenn om de bruker refleks og hvor ofte. 7 av 10 sier de alltid eller ofte bruker refleks. Det er bare ett problem: Det er ikke sant. Fysiske tellinger utført av Trygg Trafikk viser nemlig at kun 4 av 10 faktisk bruker refleks.

–  Det er små marginer mellom en nesten-ulykke og det som kan bli en alvorlig ulykke. Refleks er en billig livsforsikring som kan være avgjørende. Bruk noen minutter på Refleksdagen 19. oktober til å putte refleks på jakker og vesker så er du synlig i mørket, sier Skjervø