Mange myter er drept

I sin tredje bok om Malm-samfunnet er det perioden 1964 til 1997 forfatteren Kolbjørn Almlid tar for seg. Han mener selv at mange myter blir drept i boka.

SALG: Bjørn Eide (t.h.) flyttet fra Malm på slutten av 60-tallet. Som mange andre, er han nysgjerrig på hva som skjedde i forbindelse med konkursene til Fosdalen. Her har han akkurat kjøpt «Siste salva» av Kolbjørn Almlid. 

Nyheter

I åtte år har Kolbjørn Almlid gjort dypdykk i kommunale, statlige og andre arkiver for å kunne fortelle historien om Malm. Vinteren 2012 kom den første boka – «Kamp og vekst i Malm-samfunnet», som tar for seg Malm-samfunnet fra et bondesamfunn til et industrisamfunn. I den andre boka, «I malmens makt», har han samlet historien fra 1930 til kommunesammenslåingen i 1964. Sist lørdag satt Almlid på Prix i Malm for å selge det tredje bindet, «Siste salva». Der tar han for seg historien fra 1964 til 1997.