Håper på nordisk - drømmer om EM

I fjor vant Mathias Flak (18) to gull på NM i terrengløp i sin aldersklasse. I helgen ble Steinkjer-gutten nummer fire i juniorklassen under mesterskapet i lang løype i Vik.
Nyheter

- Jeg er godt fornøyd med dette. I år løper jeg som yngst i gutter 18-19, sier Mathias. Han understreker at han bare hadde bronsevinner Petter Myhr fra Orion av jevngamle foran seg på resultatlistene i Vik.

Norge sender fire juniorer til nordisk mesterskap i Danmark i november. De tre beste her får trolig EM-tur like oppunder jul.

Håper på tur til nordisk

- De tre beste i helgen er automatisk kvalifisert for nordisk. Kommer jeg med her åpner det seg også en mulighet for EM-tur, sier Mathias. Han understreker at den fjerde plassen på laget til nordisk blir uttatt på skjønn.

- Her er det flere løp som regnes med. Laget blir endelig klart i slutten av måneden, sier Mathias som hadde heng med de beste i fire av totalt seks km i Vik. På de siste to kilometrene stakk medaljevinnerne under tunge forhold og bløte løyper på Vestlandet.

- Det meste av traseene i terrengløp er i skog og mark. Det er bare unntaksvis vi løper på grusvei eller noen meter på bane, sier Steinkjer-gutten.

Fin fremgang

2016 var første året Mathias satset skikkelig på friidrett. I fjor vant han NM terrengløp både kort og lang løype. I år har han fjerde og femteplass fra U-20 NM i Harstad på 1500 og 5000 meter som sine beste enkeltresultatet fra nasjonale mesterskap.

- Da var jeg ikke langt fra medaljene, sier Mathias som liker å løpe terrengløp. Til våren går NM kort løype på Osterøy like ved Bergen.

- Da regner jeg med å være på plass, avslutter Steinkjer-gutten som har 1500 meter som sin favoritt.

PS: Simen Ellingsdalen (21) var også på NM. Han ble nummer 17 i seniorklassen.