- Leyla har også sin tulipan i Steinkjer

Leylas tulipan i Steinkjer vil blomstre til våren. Vi har et varmt samfunn her i byen - hvor Leyla faktisk brutalt ble lagt i bakken bare 200 meter herfra. Vi vil ikke ha sånn behandling av medmennesker, sa tidligere bygartner Finn Rossing.

MARKERTE: - Vi vil ikke ha sånn behandling av medmennesker, sa Finn Rossing under onsdagskveldens støttemarkering på torget i Steinkjer. 

Nyheter

Det var mange som trosset den kalde vinden onsdag kveld for å gi sin støtte til Leyla Bayat som ble tvangsutsendt fra Steinkjer til Iran i mars. Tilbake i Iran ble hun påført 80 piskeslag, noe hun hevdet ville skje om hun ble sendt tilbake dit. Norske myndigheter trodde ikke på det hun sa.
- Etter åtte år i Norge ble Leyla brutalt lagt i bakken - bare 200 meter herfra. Det er ikke greit! Sønnen hennes her i Steinkjer har ikke sett mora på et halvt år. Det har regjeringen effektivt og rått tatt fra han. Vi vil ikke ha sånn behandling av medmennesker. Vi er humane, sa Finn Rossing.

Ordfører Bjørn Arild Gram var ikke mindre opprørt.
- Gisle Aarlott, som tok initiativ til denne markeringen, sa verden kom nært innpå oss her i Steinkjer også nå. Det har har rett i. Jeg sier som Øverland; Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv. Det kan være ulikt syn på innvandringspolitikken i Norge, men her er det gjort en alvorlig feil. Det er totalt uakseptabelt at noen returneres til tortur, sa Gram.


Amnesty var også der. Tove Marie Paasche henviste til FNs menneskerettighetserklæring fra 1948.
- Ingen skal utsettes for tortur eller grusom umenneskelig nedverdigende behandling. Dette er en skam for norske myndigheter. Det var hjerteskjærrende å se Leylas rygg. Dette skulle aldri skjedd. Jeg gjentar; dette er en skam!