Et digitalt sjumilssteg

Med lanseringen av nye steinkjer-avisa.no, skal Steinkjer-Avisa bli mer oppdatert og relevant på digitale plattformer.

NY NETTAVIS: Redaktør Tore Vikan oppfordrer alle til å ta i bruk nye Steinkjer-avisa.no 

Nyheter

Papirutgaven av Steinkjer-Avisa er fast følgesvenn for mange når det lir mot helg, men avisas nettutgave har ikke vært like mye brukt.

– Vi har fram til nå hatt en ganske enkel nettavis, med sporadiske oppdateringer. Nå var det på tide å få gjort noe med nettavisa vår, og vi ser fram til å tilby leserne mer stoff og nytt innhold på nett, sier redaktør Tore Vikan.

Mer oppdatert

I tillegg til at det meste av stoffet fra papiravisa nå blir tilgjengelig på nett, kommer det også flere nye elementer.

– Vi får blant annet en seksjon som vi kaller Oppdatert, der leserne vil finne en såkalt «feed» med siste nytt fra Facebook og Twitter fra blant andre politiet, Vegtrafikksentralen, Steinkjer og Verran kommune, NRK, SFK, idrettslag og andre lag og foreninger. Dette gjør at leserne enkelt kan holde seg oppdatert på siste nytt fra omegn, sier Vikan.

Det blir også egne seksjoner for leserbilder og familiestoff, samt en arrangementskalender.

– I disse seksjonene kan leserne selv legge inn bilder eller opprette arrangementer. Alt dette vil være med på å gjøre steinkjer-avisa.no mer interessant og relevant i folks stadig mer digitale hverdag, sier Vikan.

Populære spalter som Hjemflytteren og Fredagspraten blir også tilgjengelig digitalt på den nye nettutgaven. I tillegg vil du finne «Hainnel lokalt», som er en annonseseksjon med dagsaktuelle tilbud fra lokale butikker.

Med innlogging

Noe av utfordringen med den gamle nettavisa, var at den ikke hadde en løsning for å lukke saker slik at kun abonnentene hadde tilgang.

– Vi lager innhold for dem som abonnerer på avisa, og kunne ikke fortsette med å gi bort for mye gratis på nett. Det koster å lage avis, uansett om innholdet presenteres digitalt eller på papir. På den nye nettavisa blir de fleste sakene derfor forbeholdt abonnenter. Ved å logge deg inn, har du som abonnent tilgang til alt av stoff og annet innhold, forklarer Vikan, og legger til:

– I tillegg håper vi naturligvis at vi får noen nye digitale abonnenter. Det kan kanskje spesielt være aktuelt for lesere som bor utenfor Trøndelag, som ikke får papiravisa før mandag eller tirsdag på grunn av postgangen.

Selvbetjening

Seksjonen for Kundeservice blir også mer brukervennlig på den nye nettavisa, gjennom at abonnentene kan gå inn og administrere sitt kundeforhold på nett.

– Her kan du blant annet melde flytting, legge inn feriestopp eller midlertidig omadressering, klage på manglende levering, eller dele din digitale tilgang med familiemedlemmer. Innloggingsløsningen er levert av SPiD, som mange vil være kjent med fra før, og som gjelder for de fleste andre aviser. Når du går inn på «Min side» på steinkjer-avisa.no, vil du derfor også få opp eventuelle abonnement du har på andre aviser, som Trønder-Avisa, NA eller Adressa, med mulighet for å gjøre endringer der også, sier redaktøren.

Mer på gang

Selv om den nye nettavisa lanseres for fullt i dag, betyr ikke det at Steinkjer-Avisa lener seg tilbake og hviler på laurbærene.

– Det vil komme flere nye elementer på nettavisa utover senhøsten og vinteren, og det jobbes også med en egen nyhets-app. Her er det bare å logge seg på og følge med, avslutter Vikan.