Nå plantes det 22.018 tulipanløker

Det er bare å glede seg til våren, for i disse dager plantes det like mange tulipanløker som det er antall innbyggere i Steinkjer kommune. Om løkene kommer opp...

  Foto: Trine Binde Bratberg

Kristen Vaag Moe (venstre), Birgit Reitan Øksnes, Kristin Haugen og Hans Lyngved planer tusenvis av tulipanløker i Steinkjer - her ved Fokusbygget på Nordsia.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

- Vi er litt spent, for løkleverandøren vår i Nederland har vært plaget med sykdom på løken i år. Den er litt mindre enn vanlig, men vi håper de blomstrer, sier Kristel Vaag Moe, som er bygartner i Steinkjer.
- Blir det samme farge på tulipanene som i år - eller som i fjor eller året før det?
- Fargen, nei, det blir en overraskelse, sier gartneren og smiler, tross den kalde vinden de arbeidet i. Solen skinte fra skyfri himmel i Steinkjer tirsdag formiddag, og glad var mange for det, for det er høstferie. Men det var iskald de arbeidet i, de fire fra kommunens parkavdeling som skal sette ned 22.018 tulipanløker. Per 2. kvaal 2017 er det nemlig 22.018 innbyggere i Steinkjer.