Stinn brakke på åpningen

Lørdag 16. september ble Følling ILs nye klubbhus på Myra stadion offisielt åpnet. Et par hundre fra bygda tok turen, det samme gjorde også ordfører Bjørn Arild Gram og banksjef Gunnar Thorsen.

TROSSET VÆRET: Tross litt ruskete vær møtte mange opp for å se det nye klubbhuset. 

PREMIE: Ida Røstad mottar signert Rosenborgskjorte av leder i Følling IL, Jon Peder Dalsaunet. I bakgrunnen sparebanksjef Gunnar Thorsen. 

Nyheter

Feiringa startet med Føllingstafetten, hvor fire lag fra Følling og et fra Rygg løp «Nordsida rundt». Følling-lagene måtte dessverre se seg slått av Rygg i år, men satser på revansje neste år.

Etter den offisielle åpningen og taler var det kaker, kaffe, pølser og brus, slik det skal være når et nytt bygdehus åpnes. Og ikke minst var det musikk av Kvam og Følling musikkorps.

Gunnar Thorsen hadde også med billetter til Rosenborg–Viking og ei signert Rosenborg-skjorte som ble trukket blant alle som var til stede.

Det ble gitt blomster fra Steinkjer kommune, pengegaver fra Grong Sparebank, Føllingstua Camping og en anonym giver.

Kvam idrettslag, en god samarbeidspartner og bruker av fotballbanen, hadde også med gave. Dagen ble avsluttet med en liten lokal kamp mellom damelaget og jenter 15 i Følling. Det ble en jevn kamp hvor damene til slutt vant 2–1.

Nødvendig nybygg

Nytt klubbhus var sårt tiltrengt i Følling. Da skolen i grenda ble nedlagt, forsvant også garderobetilbudet og det gamle klubbhuset hadde ikke innlagt vann, samt at størrelsen ikke var mye å skryte av.

3 år, 2500 dugnadstimer og en god slump med penger har gitt bygda et flunkende nytt hus med kjøkken, handikaptoalett, to garderober med dusjer, lagringsplass for utstyr og eget rom for skotthyllklubben nært skotthyllbanen på Myra.

Uteområdet er i ferd med å pusses opp for å bedre parkeringsforholdene og det gjenstår noe arbeid med det.

Leder i Følling IL, Jon Peder Dalsaunet er svært fornøyd med innsatsen som har vært blant innbyggerne i bygda.

Kjempedugnad

Mange har bidratt med det de kan, og har deltatt alt fra et par timer opp til flere hundre timer. Enkelte har brukt store deler av fritiden på klubbhuset det siste året og har virkelig stått på for å få det ferdig.

Klubbhuset er ikke bare tiltenkt fotballtreninger og kamper, men også for utleie til lag, foreninger og private som ønsker det. Her er en utmerket plass for å feire barnebursdag sommerstid eller ha enkel møtevirksomhet året rundt. Idrettslaget gleder seg til å se det blir tatt i bruk og ser fram til fortsatt mye aktivitet på Myra i årene fremover.