Skal bli bilmekaniker

Det er nesten tre år siden Mekonomen sist hadde en lærling på bilverkstedet i Malm. Da søknaden om lærlingplass kom fra Elin Furunes, var det ikke tvil.

PÅ VERKSTEDET: Elin Furunes og Terje Olsen har en god tone på verkstedet i Malm. Furunes synes hun er kjempeheldig som har fått lærlingplass i Malm. 

NY BIL: Elin Furunes er stolt eier av sin aller første bil. Hun gleder seg til å begynne å skru på sin Volvo 940, 1996 modell. 

Nyheter

– For det første er hun lokal. For det andre er hun flink. For det tredje trenger vi flere mekanikere, siden vi stadig får mer å gjøre, sier daglig leder Terje Olsen.

– Jeg har vel aldri vært i tvil. Det er bilmekaniker jeg ønsker å bli, sier Elin Furunes.

17-åringen er fra Follafoss og pendler til og Malm hver dag.

– Jeg er kjempeglad for at jeg fikk lærlingplass her. Terje og de andre mekanikerne her, er dyktige og jeg lærer mye hver dag, sier Elin.

Interessen for mekking kom gjennom et søskenbarn og en onkel.

– Jeg ble ikke født med en bilmekaniker i magen. Jeg lekte også med dukker da jeg var liten. Men litt etter litt syntes jeg det var mer artig å skru bil, smiler hun.

Mange søkere

Hun har gått to år på Steinkjer videregående skole, før hun fra begynnelsen av august begynte på sin to år lange lærlingtid hos Mekonomen.

– Vi har tidligere hatt flere lærlinger, og vet at vi tar på oss et stort ansvar ved å ta inn en ny lærling. Nå hadde vi anledning til å gjøre det. Det har vært mange søkere på lærlingplass. Vi var aldri i tvil da Elin sin dukket opp, sier Olsen.

– Jeg blir godt fulgt opp av OTEK (Opplæringskontoret for tekniske fag), slik at jeg lærer det jeg skal lære, sier Furunes.

– Elin har en egen elektronisk skoledagbok hvor hun blant annet skriver inn hva hun gjør. Den er også et verktøy for oss, sier Olsen.

Han er sikker på at Elin vil bli en ressurs for verkstedet i Malm.

– Jenter som velger utradisjonelle yrker, har den fine vanen at de blir meget dyktige i det de gjør, og jeg er sikker på at Elin ikke er noe unntak. Sjansene for at hun står med fagbrev i hånda om to år er meget stor, sier Terje Olsen.

Ny bil

Da Steinkjer-Avisa var innom Elin, kom det rullende en annen stor overraskelse.

– Jeg har kjøpt meg en Volvo 940 stasjonsvogn 1996 modell i Sandes. Den skulle egentlig komme neste uke, smiler hun.

Når hun fyller 18 år i desember, er sannsynligheten meget stor for at hun kommer på jobben i egen Volvo.