Lokaloppgjør i kø

Igjen er det klart for lokaloppgjør i både fotball, volleyball og kanonball i Steinkjerhallen i regi av Bedriftsidretten Nord-Trøndelag.

KLAR TIL DYST: Trond Sakshaug er klar for nok en sesong som dommer for fotballsesongen i regi av bedriftsidretten i Steinkjer. - Engasjementet er på topp og det er ikke for sent å melde seg på i fotball og volleyball, sier Trond Sakshaug. 

Volleyball er en super idrett der alle kan delta

Trond Sakshaug
Nyheter

– Vi ønsker å få flest mulig i aktivitet og det er et stort engasjement rundt bedriftsidretten i Steinkjer, sier Trond Sakshaug i Bedriftsidretten Steinkjer.

Tett høstprogram

Høstens sesong i kanonball, som startet opp for første gang tidligere i år, er allerede i gang, og i oktober blir det nye oppgjør i både fotball og volleyball.

– Nå nærmer det seg sesongstart. Det blir faste kvelder i Steinkjerhallen fra og med 17. oktober i innendørs fotball. Mange lag er allerede påmeldt, men det er alltid plass til flere, sier Trond Sakshaug, som trygt kan kalles en superveteran med dommerfløyta.

Kampoppsett i fotball avhenger av antall påmeldte lag.

– Vi satser i utgangspunktet på innledende runder med påfølgende seriespill i to divisjoner med utgangspunkt i resultatene i innledende runder, sier Sakshaug.

Alle skal på jobb

Bedriftsfotballen har nok et rykte på seg for å være en tøff idrett, men dommer Sakshaug er veldig klar på at alle spillerne skal komme seg på jobb etter kampkveldene.

– Vi slår veldig hardt ned på tøff og hardt spill. Det viktigste er å få flere i aktivitet og ha det artig, uten at det går utover arbeidsevnen.

Tradisjonelt er det flest menn som stiller til kampstart i bedriftsfotballen, men det tas grep for å få med flere kvinner.

– Alle lag som stiller med én eller flere damer kan spille med en sjette spiller ute på banen. Ellers spilles kampene som 5-er fotball med keeper.

Å få med flere damer i bedriftsfotballen bidrar også til at det går litt roligere for seg på banen.

– Det blir ikke så tøft spill med damer på banen, så vi ønsker alle hjertelig velkommen.

Volleyball populært

Volleyball er i skuddet i Steinkjer, noe som blant annet merkes på antall lag i bedriftsserien. 19. oktober er det sesongstart i Steinkjerhallen.

– Volleyball er en super idrett der alle kan delta, og mange lag stiller i bedriftsserien. I høst starter sesongen 19. oktober med torsdag som faste kampkvelder i Steinkjerhallen.

Antall kamper og varighet av serien avhenger av hvor mange lag som vil delta, og det spilles i to divisjoner. Det spilles med maksimalt seks spillere på banen, men det kreves minimum tre spillere for å stille til kamp.

I likhet med fotball spilles det med både damer og menn på samme lag, men det er kun lov med fire menn på banen samtidig.

– Bedriftsvolleyball skal være gøy og våre verdier er aktivitetsglede, fellesskap, helse og ærlighet – så fairplay står i fokus, sier Trond Sakshaug, og legger til at volleyballkampene dømmes av lagene selv.

Kanonsuksess med kanonball

I vinter startet Bedriftsidretten i Nord-Trøndelag en egen serie i kanonball både i Levanger og Steinkjer. Det ble en umiddelbar suksess med mange tøffe oppgjør i idretten som de fleste husker fra gymnastikktimene i skolen.

– Her er engasjementet på topp, men flere lag sliter litt med taktikken og reglene. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle dømme kamper i kanonball, men jeg storkoster meg på hver kamp, sier Trond Sakshaug, og legger til at høstsesongen i kanonball startet opp 29. august.