Glad veien ble bredere

Steinkjer-Avisa skrev nylig om den nyrenoverte veien på Trana. Den som går til avfallsmottaket og det nye boligfeltet i Tranaskogen. Veien er 4,5 meter bred. På Guldbergaunet ble en nyrenovert vei også planlagt veldig smal, men så ble den utvidet.

VAR SKUMMELT SMAL: – Jeg er glad veien ble bredere. Den var tenkt smalere, men kantsteinen ble flyttet slik at veien ble fem meter bred. Det var skummelt å kjøre slik det var tenkt, sier Ivar Elli. 

Nyheter

Steinkjer-Avisa har snakket med flere i Svedjanveien, men ingen vil si noe offentlig om veien, bortsett fra Ivar Elli, som sier han er glad veien ble bredere enn planlagt.

– Jeg engasjerte meg ikke, men det var skummelt å kjøre her, så smal ble veien – før kantsteinen ble flyttet ca. en halvmeter ut. Fortauet er bredt på den ene siden – og smalt på den andre.

Vi har ikke lyktes å få en kommentar fra kommunen på hvorfor veien ble bredere enn planlagt, men vi har grunn til å tro at noen ønsket veien smal – dét for å få farten ned. Men da det viste seg at veien ble plagsomt smal å kjøre, noe de fikk erfare når kantsteinen på begge sider av veien var lagt ned, kom det protester. Dermed ble kantsteinen flyttet – og veien ble fem meter.