Ambisiøst høstprogram

Med musikk av blant annet Gjermund Larsen forbereder Steinkjer Janitsjar seg til en velspilt høst.

STEINKJER JANITSJAR: Hver mandag øver denne gjengen i Egge barneskole. Første rekke fra venstre: Svein Tore Werstad (dirigent), Vigdis Dambo, Marianne Eidesmo. Andre rekke: Hilde Vågan, Solveig Holthe Olsen, Karen Margrete Husby, Tor Ottar Bardal, Guri Markhus og Erlend Braseth. Tredje rekke: Wilhelmine Skevik, Terje Dammen, Rita Marie Skjermo, Morten Vågan, Jan Morten Havstein, Per Bardal, Jan Arve Moe og Fredrik Vågan Tanem. 

Vi er i en god musikalsk utvikling og har et godt miljø i ensemblet.

Svein Tore Werstad
Nyheter

– Vi spiller litt av alt, men et høydepunkt i høst blir å arrangere noen av låtene til Gjermund Larsen. Det har vi fått støtte til og Gjermund har sagt ja, så det gleder vi oss til, sier dirigent Svein Tore Werstad, mens de første tonene blåses ut i gymsalen ved Egge barneskole.

Folkemusikk er kanskje ikke det som dominerer spillelisten til ensemblet, men det skal det nå gjøres noe med.

– Når vi har en nasjonalskatt som Gjermund Larsen her i Trøndelag, som lager musikk selv, så mener jeg at også vi må spille og ta vare på hans musikk, sier dirigent Werstad.

Steinkjer Janitsjar består av lokale musikere fra 16 til 80 år, og har en historie som strekker seg helt tilbake til 1925.

Plass til flere

De siste årene har det vært en del skifter av dirigent for Steinkjer Janitsjar, men med Svein Tore Werstad med dirigentstokken blåses det i medvind.

– Vi er i en god musikalsk utvikling og har et godt miljø i ensemblet. Jeg som dirigent føler at vi har blitt flinkere gjennom det siste året og vi ønsker selvfølgelig at flere skal få oppleve den gode utviklingen vi har. Vi blir bedre og bedre til å spille og vi blir mer og mer trygg på oss selv når vi spiller konsert, sier dirigent Svein Tore Werstad.

Målet er 40 musikere

Allerede til helgen skal ensemblet holde konsert i Trondheim og utover høsten står høydepunktene i kø før året avsluttes med den tradisjonelle julekonserten sammen med Steinkjer Mannssangforening.

Med et tett program, og ny musikk underveis, er ensemblet også på jakt etter flere medlemmer.

– Vi segregerer ikke på alder, kjønn, livssyn eller musikalsk nivå. Vi opererer også med en mobbefri og presteringsfri stemning. Vi vet at det er flere i Steinkjer som har et instrument liggende, og jeg føler ikke at mitt «hårete» mål om en stabil besetning på cirka 40 er urealistisk. Det er aldri for seint å begynne å spille et instrument, sier Svein Tore Werstad.