Steinkjerfestivalen presenterte i dag to nye navn til sommerens festival: Maria Mena og Julie Alapnes.

Maria Mena trenger knapt nok noen presentasjon, for siden hun slo igjennom med «My Lullaby» i 2002 har hun vært på en unik reise som artist, låtskriver og menneske, som vi har fått ta del i. Hun har skrevet vakkert og sårt, hun har skrevet impulsivt og i affekt, hun har skrevet i drømme og hun har i sinne.

Maria Mena har delt sitt aller vondeste og vanskeligste, sitt fineste og største, og hun har vist seg tvers igjennom uredd i sin kunst. Hun har skrevet tekster som har hjulpet henne selv, men også mange andre, ved å sette ord på det unevnelige, utenkelige og uutholdelige. Men også det fine, vare og rare. Mena når oss like gjerne med varme og humor som med skjørhet og smerte.

Hittil har Maria Mena sluppet 7 studio-album, alle topp 10 i Norge og på hitlister i Tyskland, Sveits og Nederland hvor de er sertifisert til gull eller platina. Hitsinglene har oppnådd tilsvarende plasseringer og sertifiseringer i Danmark, Finland, Nederland, Tyskland, Polen, Østerrike, Sveits, New Zealand, UK og USA i tillegg til Norge.

Mena har vært nominert til et utall priser, og i 2008 vant hun Spellemann for albumet "Cause and Effect", i 2011 mottok hun Edvard-prisen for pop-musikk for "Viktoria" samt at hun ble tildelt Norsk Kulturråds Ærespris i 2015.

Folkemusikk-redningen?

Julie Alapnes er et mer ubekrevet blad, men defineres av mange som fremtiden i norsk folkemusikk. Enkelte drar det så langt som «redningen av norsk folkemusikk».

Felespiller og vokalist Julie Alapnes har høsta strålende kritikker for debutalbumet sitt «Julietnorth». Hun er nå i innspurten med sitt oppfølgingsalbum etter å ha vekket stor oppmerksomhet med sine konserter på viktige festivaler som Tønderfestivalen i Danmark og Celtic Connections i Glasgow. Sommeren og høsten for Julie og hennes rocka folkemusikkband blir meget spennende.

Gruppa består av Julie Alapnes på fele og vokal, Petter Carlsen på barytongitar og vokal, Halvard Rundberg på trøorgel og gitarer og Aleksander Kostopoulos på trommer.

- Største festivalen noensinne

– Vi er utrolig stolte av å kunne presentere ytterligere to meget sterke navn til Steinkjerfestivalen. Maria Mena som en av Norges største artister med en lang og suksessfull karriere, og Julie Alapnes som mange omtaler som folkemusikkens fremtid. Med de på plass, tør vi si at vi har den kanskje sterkeste line-up’en noensinne, med festivalens tradisjonelle miks av de største norske artistene, og de mest spennende nye artistene, innen forskjellige genre. Vi vet at folk er svært sulteforet på festival, så vi rigger til den største Steinkjerfestivalen noensinne! sier festivalsjef Svein Bjørge i en pressemelding.