Trøndersk matfestival gikk av stabelen i Trondheim forrige helg, men det betyr ikke at mulighetene for å få kortreiste trønderske matopplevelser er over for i år.

Denne uka arrangeres nemlig Trøndersk matfestival - et sted nær deg. Dette er en stor mobilisering som feirer lokalmat, skaper møteplasser og bygger fellesskapet. Totalt er det 300 aktiviteter i hele Trøndelag, og i Steinkjer er det tre arrangementer:

1. Lokalmatdager på Famille

- Vi hyller Trøndelag og bjudar på det beste Trøndelag har å komme med. 5.-7. august vil vi tilby flere retter basert på det det lokale matfatet, skriver Famille på sin arrangementsside.

2. Gårdsbesøk og markvandring i Gullimunns rike

Gullimunn produserer lokalt, økologisk urkorn på flere gårder i hele Trøndelag. De inviterer til Henning for å oppleve fantastiske åkre med spelt og emmer og dessuten to forsøksfelt som de har på de to nabogårdene Rølia og Bjerkem. Norsk Landbruksrådgivning tilbyr en guidet markvandring omvisning i forsøksfeltet i Rølia fredag formiddag, og det legges også opp til at du kan besøke feltene på egenhånd gjennom store deler av sommeren.

Det blir også mulighet for enkel servering med fersk bakst, kaffe, te og "en liten smak av sommer" fra Gourmetrestauranten Experience på Bjerkem.

Bunadburet er åpent for besøk og om du er interessert i gammelt håndverk, er årets spontekkingsprosjekt på buret, framstilt på en utendørs utstilling.

3. Kortreist mat på Bøla

På Bøla Kafé tilbyr de lørdag enkel matservering med fokus på produkter fra rein og lokale råvarer. Her finner du kortreist mat på menyen og salg av matprodukter av lokale aktører. Fra kafeen er det også kort vei ned til den verdenskjente Bølareinen og de andre hellristningene.

De andre arrangementene under Trøndersk matfestival - Et sted nær deg, finner du HER