Togselskapet SJ Norge tilbyr reisende, som har måttet avbestille flyreisen sin, en gratis tur/retur togbillett.

Perioden varer fram til fredag, så det betyr at du må være rask dersom du skal benytte deg av tilbudet.

– Det viktigste vi i SJ Norge kan gjøre for miljøet er å jobbe for at så mange som mulig velger klimasmarte reiser med tog fremfor andre mindre miljøvennlige måter å reise på. Hvis du velger å reise med toget sparer du miljøet for opptil 8 ganger så mye utslipp sammenliknet med en flyreise, sier Rikke Lind, administrerende direktør i SJ Norge.

At tog har mindre CO₂-utslipp er noe Statistisk sentralbyrå bekrefter i en rapport som er omtalt på forskning.no.

Ifølge selskapet, så er ikke dette noe de tjener penger på i kampanjeperioden, men de håper at det vil få flere til å få øynene opp for å reise langs skinnegangen følger etter.

– Vi gir bort gratis togturer fordi vi håper at flere vil få øynene opp for hvor klimasmart det er å reise med tog, og at de velger å ta toget fremfor å fly eller kjøre bil på våre strekninger i fremtiden, sier Hilde Lyng, informasjonssjef i SJ Norge. Hun påpeker samtidig at det er mange flere grunner til å velge å reise med tog enn kun at det er klimasmart.

– Det er mye mer behagelig, du reiser fra bysentrum til bysentrum, du kan bruke tiden om bord til det du vil, og nyte vakker norsk natur. I tillegg har vi deilig kortreist mat og utvider tilbudet vårt i sommer med vogner med justerbare hvilestoler og oppgraderte familievogner.