– Dette gleder vi oss til. Nå får vi studenter vårt eget sted her i Steinkjer, sier leder Grete Beate Sunnset i studentrådet.

Allerede fredag åpner dørene for å slippe inn studentene til åpningsfest.

– Det gikk så fort på slutten her, at vi ikke helt har fått spikret hva som skal skje fredag. Det aller viktigste er jo at vi kan møtes. Jeg har studert så lenge at, jeg også var en del av det gamle studentmiljøet på Bodegaen. Vi har allerede begynt å rigge oss til her nede med mye utstyr, så vi er sikre på at det vil en bra åpningsfest, sier arrangement- og kulturansvarlig Sunniva Sørensen.

Før jul har de spikret sju arrangement. Tre quiz-kvelder, en dragbingo, halloweenfest, åpningsfesten fredag og en åpen kveld. Studentrådet åpner for at annen ungdom over 18 år kan komme på studentens egne arrangement, om de ser at påmelding fra studenter blir liten. På åpen kveld vi alle over 18 år kunne komme inn.

I Steinkjer er det i dag mellom tre- og fire hundre studenter. Forsøket på lage et eget studentsted før pandemien lyktes ikke.

Hva blir navnet?

Foreløpig er lokalet i kjelleren i samfunnshuset uten navn. I det gamle samfunnshuset var «Bodegaen» stedt for studenter.

– Vi skal ha en egen navnekonkurranse om hva lokalet skal hete. Vi i studentrådet skal samarbeide med linjeforeningene som de enkelte studieretningene har. Planen er at det skal læres opp studenter som kan stå i baren og drive stedet i samarbeid med Chef mathall, sier Sunnset.

– Det er vi som har skjenkebevillingen, og vil alltid ha folk fra oss her i åpningstiden. Det vil ikke bli noen matservering, sier restaurantsjef Maren Snerting i Chef mathall.

Bosetting fram til nyttår

Kultursjef Leif Terje Nilsen er fornøyd med å ha fått i land en avtale med studentene.

– Nå har vi fått på plass en viktig brikke. Nå huser Samfunnshuset alt fra små barn på kulturskolen til eldre i aktivitetssenteret. Nå er studentene på plass også. Vi tror at dette kan bli en plass hvor også lokal ungdom over 18 år kan møtes. Jeg synes derfor det er spennende at det skal bli arrangert en egen åpen kveld for all over 18 år. Det er ikke kommunes oppgave å drive et slikt sted, så nå er vi veldig glade for at det har kommet i orden. Fram til nyttår blir det ikke husleie. Vi vil la dem kunne bosette seg og komme i orden før vi ser på den biten, sier Leif Terje Nilsen.

Kultursjefen og studentrådet har også en plan at de skal arrangere treff for russen.

– Russen har vært et stort tema i mange år. Jeg tror det kan bli bra om de kan komme hit, sier Nilsen.

– Vi ser på det som positivt. Da kan vi blant annet markedsføre for Steinkjer-ungdommen at det faktisk er et eget universitet her i byen. Det tror jeg kan være verdifullt både for oss og kommunen, sier Grete Beate Sunnset.

Ved større arrangement ligger det i planene at de kan benytte klubbscenen i Samfunnshuset.

– Vi ser for oss at vi i Samfunnshuset kan bruke studentlokalet her nede i kjelleren ved noen arrangementene vi selv har. Derfor er det selvfølgelig også bra for oss, at det nå bli liv i her, sier kulturkonsulent Bente Borgan i Steinkjer kommune.

– Nå håper vi bare på stinn brakke fredag. Vi åpner klokka 21.00, og vi har egen inngang, smiler Grete Beate Sunnset.