- 10. februar er dagen da svartvinteren er over, i min verden. I 30 år drev jeg med brevduer - og 10. februar var det lyst så lenge at jeg kunne slippe dem ut til flyvetur etter skoletid. En slik dag var det også i dag, sier Gunnar Thorsen - den tidligere banksjefen i Steinkjer.

Han skrev dette på Facebook onsdag kveld - samtidig som han delte bilder av av flott solskinnsdag i Jevika i Steinkjer. Med den glad-meldingen oppmuntret han trolig mange. Nå er det virkelig håp om at den verste vinteren er over. På kvelden 10. februar var det forøvrig veldig kaldt i Steinkjer. Værmeldingene kunne tyde på at det kunne bli den kaldeste natta i Steinkjer så langt i år. Steinkjer-Avisa er kjent med at det var 27 kuldegrader noen steder, men det kan ha vært enda kaldere andre steder.

Startet som 11-åring

Vi ringte Gunnar Thorsen for å få han til å fortelle litt om den spesielle hobbyen sin.
- Jeg startet med duer som 11-åring i 1964 da vi bodde i Bogen i Steinkjer. Duene fulgte med da vi flyttet til Sørlia, og ble med videre på flyttelasset til Snåsa. Da var jeg voksen. Som guttunge hadde jeg 12 duer, og som voksen hadde jeg 40, forteller Gunnar, som etter en tid flyttet fra Snåsa til Namsos - før han kom flyttende tilbake til Steinkjer igjen.
- Det var ikke bare, bare da vi flyttet til Namsos, husker jeg. Når man har mange duer, må man ha plass til dem også. Men det gikk da bra, sier Gunnar Thorsen, som gjorde det virkelig bra som dueoppdretter.

Gunnar ble Norgesmester

- Jeg har en kongepokal - for jeg ble Norgesmester. Da jeg startet i 1964, var jeg ganske alene om hobbyen min, men etter hvert ble det flere som drev med duer. Det var en due-klubb i Steinkjer også, forteller Gunnar, som leverte duer til flere som ønsket å prøve det.
- Du skal ikke ta opp hobbyen nå når du er pensjonist?
- Nei, jeg har ikke tid. Driver man med duer må man ta det på alvor. Man kan for eksempel ikke reise fra dem mer enn et døgn eller to. Jeg tror ikke kona mi, Marit, ville bli særlig begeistret for det nå. I veldig mange år måtte vi alltid ta hensyn til duene, men det trenger vi ikke nå.

Les også

Morten skrur skilt mens han venter på snøen