Fredag morgen hadde ordfører Anne Berit Lein møte med flere av de næringsdrivende i Steinkjer sentrum og på Amfi. Temaet var naturlig nok covid og følgene av de nye restriksjonene, og møtet førte til at flere samlet seg for å gå ut med en felles oppfordring til steinkjerbyggen om å handle lokalt.

– Nå er det fjerde gangen at næringslivet i Steinkjer opplever en nedstenging, og det er spesielt krevende for serveringsbransjen. Jeg vil oppfordre folk til å bruke de tilbudene som finnes, og handle lokalt nå før jul, sier ordføreren.

– Trenger støtte

Anita Østby, som er leder i Steinkjer næringsforum, sier at det aldri har vært så viktig som nå å støtte lokalt næringsliv, og spesielt serveringsbransjen.

– Butikker og serveringssteder tar smittevernet på alvor, og så lenge man selv følger de reglene som gjelder, er det trygt å være ute, sier Østby, og legger til:

– Trøndelag er europeisk matregion i 2022. Da blir det en veldig dårlig start hvis de må permittere folk og kanskje miste kompetanse. Derfor må regjeringen nå få på plass lønnsstøtteordninger så fort som mulig!

Ulike valg

Serveringsstedene i Steinkjer har valgt litt ulike løsninger - noen har stengt, mens andre holder åpent.

– Hos oss var det ikke mulig å holde åpent nå. I jula i fjor var det åpnet for 50 gjester, men med en begrensning på 20, sa det seg selv. Det blir julefri for første gang på 11 år, om ikke annet, sier Bjørn Grønli fra Vårt Hjem med et snev av galgenhumor.

OX og Chef er blant serveringsstedene som holder åpent.

– Foreløpig ser det ganske greit ut, og vi har hatt bra med folk innom, sier Christer Oksvold fra Chef.

Også på Amfi er det mange serveringssteder, og driftssjef Oddbjørn Stiklestad fra storsenteret minner om at mange av dem tilbyr take-away, hvis man ikke ønsker å spise i restauranten.

Les også

Skriften på veggen