STEINKJER: Lørdag kveld ble MGPjr-finalen sendt på storskjerm på Huze i Steinkjer. Det kom fans både fra Levanger og Trondheim for å heie på Tønder Solberg (14) og Gaute Røli (15), også kjent som DEP, fra Henning.

Selv om bandet ikke kom til superfinalen i MGPjr, var stemningen god.

To fluer i en smekk

– Grunnen til at vi valgte å arrangere festen er at det har kommet ønsker fra ungdommer. Først å fremst ville ungdommene samle inn penger til Ukraina, og da var det jo fint å kombinere to ting samtidig. Det er ekstra stas å arrangere dette når vi kjenner Tønder og Gaute. De bruker Huze veldig mye, og vi har blitt godt kjent med dem, sier fritidskontakt i ungdomstjenesten, Lars-Erik Revdal til Steinkjer-Avisa.

– Hva er målet med arrangementet?

– Det er jo å ha det gøy, og få med så mange som mulig på festen, sier Revdal.

Isak Lorås (14) fra Levanger tok turen til Steinkjer for å heie på DEP.

Han sier at Tønder og Gaute er står fram som to gode eksempler og forbilder. De er de første i MGPjr sin historie som synger i sjangeren Black Metal. Lorås sier det er første gang Steinkjer har blitt satt på kartet på mange år, og at det er veldig positivt.

Nest mest delt i Norge

DEPs sang «Kald mann» er den nest mest delte sangen på Spotify i Norge. Den er delt mer enn sanger fra artister som Roc Boyz, Beathoven og Benson Boone. Det er bare Olivia Lobatos sang, Syrener, som er delt mer.

9.-klassingene, Ane Helene Fiksdal Wiseth og Thea Edvina Røsten, sier at dette er en fin måte på å formidle og utvikle ungdomstjenesten i Steinkjer. De synes ungdomstjenesten i Steinkjer gjør en super jobb og de setter pris på arbeidet de legger ned, både ungdomskontakter som er ute i gatene, og ungdomsarbeiderne som jobber på Huze.

– Hvorfor kom dere hit i dag?

– Vi må jo heie på DEP. De går på samme skole som oss og vi synes selvfølgelig at det er stas. Vi synes det er kult at Gaute og Tønder gjør noe nytt, og derfor hadde det vært gøy om de hadde vunnet, sier de.