Framtidsfredag er et Steinkjerfestival-arrangement. Det er en dag som er bygd opp av en rekke spennende og utfordrende foredrag, workshops, kurs og debatter. Konseptet er enkelt: Man plukker og velger selv hva man ønsker å delta på. Slik man gjør på en musikkfestival; man går på de konsertene man ønsker.

Nye Arendalsuka

Det var ordfører Anne Berit Lein som ønsket deltakerne, som var på frokost velkommen.

– Det er første gang det arrangeres Framtidsfredag i Steinkjer, og nå i morges ble det klart at vi har passert 1.000 deltakere. Det er en suksess. Jeg tror Framtidsfredag har kommet for å bli – og for å vokse videre. Dette må være starten på den nye Arendalsuka! Flere aktører har meldt at de ønsker å legge arrangementer og debatter hit neste år, sier ordfører Anne Berit Lein.

Arendalsuka er en norsk politisk festival som arrangeres i Arendal hver sommer.

Innovativ frokost

Framtidsfredag startet med frokost i rådhussalen. En skikkelig innovativ frokost. Rettere sagt: god, gammeldags kost.

– Vi byr på herlige ingredienser fra Trøndelag. Det er dalahvete fra Henning, rabarbra fra Steinkjer, jordbær fra Sparbu, yoghurt fra Inderøy og honning fra Steinkjer. Alt dette serveres i en grøt, sier Torunn Hernes Bjerkem, som driver Gullimunn. Det var de som inviterte til frokost.

Hva er Fremtidsfredag?

Steinkjer Næringsforum beskriver Framtidsfredag på følgende måte: «Det er en dag som er bygd opp av en rekke spennende og utfordrende foredrag, workshops, kurs og debatter. Konseptet er enkelt: Du plukker og velger selv hva du ønsker å delta på – akkurat som når man er på festival. Tematikken varierer fra år til år, men fokus skal alltid være på framtida. Hva spiser vi? Hva gjør vi? Hvordan ser lokalsamfunnet vårt ut om 10 år eller 50 år?»

Dagen avsluttes med et «unikt og heidundrende vorspiel», slik Steinkjer Næringsforum beskriver det, i NTE-teltet på Steinkjer torg. Det er bare gjestene på Framtidsfredag har tilgang der.

Framtidsfredag – ble mulig å arrangere med støtte av Trøndelag fylkeskommune, Steinkjer kommune, DigInn, NTE og SpareBank1 SMN og Trønder-Avisa.

Arendalsuka er en norsk politisk festival som arrangeres i Arendal hver sommer. Arendalsuka ble etablert i 2012 med inspirasjon fra Almedalsuken i Sverige. Almedalsveckan fikk sin start da Olof Palme talte til folket fra et lasteplan i Almedalsparken i Visby før riksdagsvalget i 1968. Kilde: Wikipedia.