Som mange vet skal det arrangeres ski-VM i Trondheim igjen. Det skjer om tre år - i februar/mars 2025. Mandag kommer arrangøren Ski-VM til Steinkjer. Da skal de ha møter med idretten, kommunen og næringslivet.
- Vi starter i Steinkjer 28. februar. Da skal vi kjøre i gang en logokonkurranse for skoler og barnehager, for å engasjere barn og unge. Vi har avtale med Steinkjer barneskole. Ungene der skal starte allerede da med å tegne forslag for å inspirere Ski-VM sin offisielle logo. VM-ledelsen vil være til stede. Som en del av besøket i Steinkjer, skal vi også besøke NTE, Skikretsen og kommunen og næringsforeningen, sier Ingvil Snøfugl i Ski-VM Trondheim.

Tidenes ski- og folkefest?

Arrangørene med VM-sjef Berit Svendsen i spissen, har jobbet fram et utkast på hva VM skal stå for, og hva mesterskapet skal gjøre for Trøndelag og Norge. Nå spør de seg om de er på rett spor, derfor skal de i løpet av neste måned ut på veien - helt fra Rindal til Bindal for å få innspill og tilbakemeldinger på hvordan de sammen med idretten, kommunene og næringslivet kan skape tidenes folkefest. Første stopp er Steinkjer. Etter hvert skal de kontakte hele idretts-Norge - både fysisk og digitalt.

Vellykket i 1997

For 25 år siden var det stor folkefest i Trondheim da det ble arrangert VM i nordiske grener første gang. Det var i 1997 - og da var det flere hundre tusen mennesker på VM. Arrangørene for ski-VM i Trondheim 2025 tror det skal bli like bra denne gangen. Arrangørene - med VM-sjef Berit Svendsen i spissen, sier også at verdensmesterskapet i Trondheim denne gang skal være gjennomsyret av bærekraft fra miljø til folkehelse og inkludering.

Leder med ledererfaring

Berit Svendsen var konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Telenor Norge fra 2011 til 2018. I august 2021 ble hun ansatt som daglig leder i Ski-VM Trondheim 2025 AS. Da kom hun fra stillingen som leder for Vipps Internasjonal. Svendsen bor i Oslo, men også i Trondheim.

Anlegget ferdig neste år

Det er slik at hoppbakkene planlegges åpnet for trening før jul i år - og etter det vil det løpende bli ferdigstilling av ulike delområder frem til alt er helt ferdig sommeren 2023. Ifølge utbyggingsleder i Granåsen, Mona Åsgård.