Søndag ettermiddag skal fem år gamle Malene og Karoline gå en lang søndagstur i lag med bestemor. De skal nemlig være med henne, Anne Brit Finanger, og Erling Andreas Innbryn (16), når de skal gå med bøsse for årets TV-aksjon i Stod. De to har tradisjon med å gå med bøsse i lag, og i år skal tvillingene Malene og Karoline få gå i lag med dem. Mammaen deres heter Nina Rygg, og hun er en av mange rodeledere i Steinkjer.

Skryter av organiseringen

- Stod og Sunnan er klar for TV-aksjonen. Vi hentet bøssene på Rådhuset før helga. TV-aksjonen Trøndelag og Steinkjer har gjort en flott jobb med organiseringen. I Stod og på Sunnan fikk vi tak i nok bøssebærere - og det i siste liten. Nå håper jeg folk tar godt imot bøssebærerne, sier Nina Rygg, som har sørget for at bøssebærerne i Stod og Sunnan kan få seg en kopp kaffe på Frivilligsentralen mellom kl. 16 og 19.

TV-aksjonen 2021 går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap i fem av de landene der problemet er størst. Det er Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

Starter kl 15

Folk kan vente bøssebærere på døra fr kl 15 og utover.
– Det er mange som ikke har kontanter lenger, men bøssene er merket med en QR-kode som man kan skanne for å gi et bidrag via vipps, sier Tone Fossan Ertsås i TV-aksjonskomiteen i Steinkjer kommune.
Det er trolig ikke alle som vil få bøssebærere på døra, da det har vært utfordrende å få nok folk til å gå, men man kan gi på andre måter.

Bidra på andre måter

Hvis man ikke har kontanter, kan man vippse til 2133. Man kan sende sms med kodeord TVA til 2133 (300 kr, eller man kan tinge telefonnr: 822 08 008 (300kr). Man kan også sette inn penger på innsamlingskonto: 8380 08 09005. Kilde: Plan.

Fører til mer rettferdighet

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Får jentene muligheten til å gå på skole, bestemme over egen kropp og bli lyttet til i samfunnet, vil det føre til mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet.

Plan International Norge eller Plan Norge er en norsk stiftelse som driver bistandsarbeid, og er del av Plan International som opererer i 22 giverland og i 51 utviklingsland.