– At det går an! Det var omkvedet etter konserten i Steinkjer kirke onsdag. At det går an! Å få oppleve så vakker musikk en mørk høstkveld. Å høre et finstemt Steinkjer Kammerkor klingende i kirkerommet. Å oppleve en baryton som Frank Ueberfuhr og pianisten Tormod Lånkan i den beste harmoni. At det går an!

På tysk – om høsten

Kantor Wout Bosschaart ønsket velkommen til helt analog høstkonsert denne mørke oktoberkvelden. Et femtitalls forventningsfulle sjeler var samlet til kammerkorets konsert. Programmet var temmelig «vågalt», med kun tyske tekster – som alle omhandlet høsten. Derfor het da også konserten «Im Herbst».

Temaene var forgjengelighet, avskjed og død. Hvorfor skulle vi så synge om dette, spurte kantor Bosschaart, og hadde også svaret parat; fordi dette er så vakkert. Poesien og musikken i disse stykkene er så inderlig vakre. De gjør oss varme og lykkelige midt oppi høstmørket og forgjengeligheten.

Inderlig vakkert

Og slik ble det, denne kvelden i Weidemann-katedralen. Inderlig vakkert. Musikken var skrevet av blant andre Brahms, Schubert, Liszt og Rheinberger. Dikterne var Goethe, Groth, Mörike og Luther – med flere.

Helt uforglemmelig ble for meg Steinkjers egen Frank Ueberfuhr, som med sin vakre barytonstemme fikk frem skjønnheten i det som hører høsten til. Etter konserten gikk hver og en ut i natten og høstmørket – oppstemte og lyse til sinns.

At det går an!