Gå til sidens hovedinnhold

Lokale smitteverntiltak i Steinkjer oppheves fra fredag ettermiddag

– Ved hjelp av strenge lokale tiltak, mye testing og lojale innbyggere, har vi greid å slå ned utbruddet. Som varslet den 19. april betyr det at lokal forskrift oppheves i morgen fredag klokka 16.00, skriver Steinkjer kommune i en pressemelding

For Steinkjer vil dette bety:

• Fra i morgen 23. april klokka 16.00 er det nasjonalt tiltaksnivå som gjelder også i Steinkjer.

• Lokal skjenkestopp oppheves samtidig, og skjenking kan skje innenfor de rammer nasjonale bestemmelser setter. Per nå medfører det at alkohol kan serveres i forbindelse med matservering og fram til kl. 22.00 på kvelden.

• Lokalt forbud mot arrangement, idretts- og fritidsaktiviteter samt stenging av idrettsanlegg, skistadion, aktivitetsanlegg osv. oppheves også i morgen ettermiddag, Arrangement, idretts- og fritidsaktiviteter kan dermed gjennomføres og anleggene kan brukes innenfor de rammene nasjonale bestemmelser gir.

• Barnehager og skoler er på gult nivå fra og med fra skolestart mandag. Lokal barnehage/skole informerer foreldre og elever direkte om hva dette betyr i praksis.

Les også

Det blir trolig ikke noe borgertog i Steinkjer 17. mai

Råd og henstillinger

• Alle oppfordres til å sette seg inn i og holde seg oppdatert på hva som er nasjonalt tiltaksnivå og hvilke begrensninger nasjonalt nivå setter. Denne informasjonen finnes blant annet på nettsiden regjeringen.no

• Innendørs på offentlig sted og på kollektivtrafikk (inkl. taxi) oppfordres til bruk av munnbind dersom det er fare for at det ikke kan holdes en meters avstand. Unntak: barn under 12 år.

• Husk også at pandemien ikke er over, og vi kan få nye smittetilfeller. Derfor er det viktig at vi alle sammen fortsetter å holde avstand, vasker hendene og begrenser den sosiale kontakten.

• Alle må teste seg ved symptomer, og karantenereglene må følges. Er du i tvil- test deg!

Takker befolkningen i Steinkjer

Kriseledelsen vil rette en stor takk til befolkningen i Steinkjer som lojalt har sluttet opp om de svært inngripende lokale tiltakene som ble nødvendige denne gangen. At befolkningen har fulgt bestemmelser og oppfordringer har vært avgjørende for at vi nå kan gå tilbake til nasjonalt nivå raskere enn hva en kunne forvente i utgangspunktet.

Status vaksinering:

Vaksineringen er det som skal få oss ut av pandemien, og den går over all forventning! Over 95 % av befolkningen over 85 år er nå fullvaksinerte. 97 % av befolkningen mellom 75 og 84 år har fått 1. dose. Vi forventer å begynne vaksineringen av innbyggere i aldersgruppen 55–64 år uten definerte risikosykdommer midt i mai.

Les også

Stadig flere friskmeldte etter smitteutbruddet i Steinkjer

Kommentarer til denne saken