– Dette var aller første gang jeg var med i NM i elgbane. At jeg skulle vinne i første forsøk er styggartig, sier Sivert Mathisen Bjørkås.

Sivert startet allerede med skyting da han var seks år, og han innrømmer gladelig at han er litt over gjennomsnittet interessert i både elgbaneskyting og jaktfeltskyting.

– Jeg liker elgbaneskyting bedre enn jaktfeltskyting. På elgbane skyter vi blant annet på bevegelige mål. I jaktfelt er det bare stillestående mål, sier 14-åringen.

Som rekruttskytter er det sittende skytestilling som gjelder. I året han fyller 16 år, må han også begynne å konkurrere i stående.

– Det jeg gleder meg mest til er at jeg som 16-åring kan være med på elgjakt og skyte selv som opplæring. Jeg har selvsagt vært med på jakt mange ganger allerede på jaktvaldet vi har i nærheten av hytta vår i Flatanger.

Han innrømmer at han gliste bredt da han kom hjem til Skolmarka i Vellamelen etter NM-gullet.

– Likevel tror jeg kanskje pappa var enda mer stolt enn meg. Så nå gleder jeg meg til NM neste år, og jeg skal fortsette med å være flink til å trene. Til nå har jeg skutt fast to ganger i uka, sier NM-vinneren i klasse D1.

Gerd vokste opp i Henning – Nå er hun tilbake med kunsten sin for tredje gang

Mange medaljer

Beitstad jaktskytterklubbs tolv NM-deltakere forsynte seg også godt med sølv- og bronsemedaljer under årets NM elgbane- og jaktfeltskyting. I kvinneklassen tok 17-åringen Siri Solhøi sølv i dameklassen. Dette var hennes første NM, og hun perset med 93 poeng. I finalen skjøt hun 23. Sølv ble det også på Alexander Løfblad, Kenneth Johnsen og Vidar Almlid. For øvrig den tredje NM-medaljen på rad. Alexander Løfblad tok også bronse individuelt i juniorklassen.

Kenneth Johnsen vant presskytinga to dager og ble nummer to i superfinalen.

I fylkeslagsskytinga ble det sølv. Her var halve laget fra Beitstad jaktskytterklubb. Vidar Almlid og Alexander Løfblad skjøt sammen med Torje Norstrøm fra Verdal og Leander Rosvoldaune fra Leksvik.

Årets NM i elgbane og jaktfelt i Os ble gjennomført i et vær, som utrolig nok, ifølge sikre trønderske kilder, var enda kaldere og våtere enn årets trøndersommer.