Det var duket for storoppgjør på Lerkendal Stadion da Rosenborg tok i mot Vålerenga til åpningsfest for publikum etter mer enn ett år med nedstenging og begrenset antall tilskuere på kamp.

Hjemmepublikum forventet tre poeng, men da dommeren blåste i gang kampen, ble det fargerikt på tribunen.

Det ble tent på bluss fra Kjernen, som er supporterklubben til Rosenborg. Dette skapte en voldsom diskusjon mellom Rosenborg-trener Åge Hareide og Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. De diskuterte om bluss skulle kunne brukes på fotballbaner i Norge eller ikke.

Kenneth Hoseth er en engasjert mann i fotballen på Steinkjer, og han er ofte å se på tribunen på Guldbergaunet TOBB Arena. Vi bestemte oss for å høre hva han syntes om bruk av bluss.

– Jeg synes det er gøy at det brukes bluss på fotballbaner i Norge. Det skaper mer liv og stemning på stadion, og du får en annen opplevelse på kamper. Det forutsetter at det må være trygt, og at de som bruker blusset må bruke det riktig, sier Hoseth.

Dagens regelverk sier at det må sendes inn en søknad for å bruke bluss på fotballbaner i Norge.

– Frykter du ikke at noen skal bli skadet av blusset?

– Jeg stoler på at de som bruker blusset har kontroll og holder avstand til resten av publikum, sier han.

– Bluss har ingenting å gjøre på norske fotballbaner

Trond Sakshaug fra Steinkjer er en rutinert fotballdommer som har dømt mange fotballkamper i sitt liv, derfor valgte vi å høre hva han synes om bruk av bluss på fotballbaner rundt omkring i Norge.

– Jeg synes ikke at bluss har noe på norske fotballbaner å gjøre!

– Så du synes ikke bluss bør brukes på fotballbaner i Steinkjer?

– Nei! Det hører ikke hjemme på fotballbaner, det går an å heie og lage liv på andre måter. For eksempel stå med flagg og bruke stemmen sin til å rope, sier Sakshaug.