Les kommuneoverlegens adventshilsen til folk i Steinkjer

Kommuneoverlege Sunniva Rognerud

Kommuneoverlege Sunniva Rognerud Foto:

Kommuneoverlege Sunniva Rognerud håper vi kan gjøre årets jul god og spesiell, restriksjoner til tross. Hun advarer også mot visse skapninger. 

DEL

Steinkjer kommune publiserte i dag en hilsen fra kommuneoverlege Sunniva Rognerud på sin hjemmeside:

Nå er det snart desember, og det kommer til å bli en annerledes ventetid og en annerledes jul. Kan vi sette oss som mål å gjøre dette til en julefeiring vi kommer til å huske som helt spesiell, men god? Et år vi gjorde noe nytt?

Regjeringen har presisert at å reise hjem til jul kan være en nødvendig reise. Jeg er glad for at de har gjort nettopp denne presiseringen – vi må huske at vi er forskjellige og at det som er viktig for noen, ikke er like viktig for andre. For de som kommer til å reise i julen, er det viktig å ta forholdsregler. Dersom du kommer fra et område med mye pågående smitte (dette kan også være Steinkjer da vi ikke vet hvordan smittesituasjonen er her i desember), bør du ta forholdsregler de første 10 dagene. Dette kan du lese mer om på FHI sine sider:

https://www.fhi.no/nyheter/2020/smittevernrad-ved-reiser-innenlands/

Julen er også tid for flere vesen fra nordisk folketro, og de fleste av dem har jeg et meget godt forhold til. Wikipedia skriver imidlertid blant annet følgende om troll: «Både utseende og egenskaper varierer, men troll er oftest både farlige og dumme.» Jeg håper at julen i år blir dominert av andre vesen enn troll, og at nettrollene finner annen aktivitet enn den farlige aktiviteten de utøver på nett.

De som utsettes for slike troll reagerer ulikt. Noen opplever at bevegelsesfriheten begrenses, og noen begrenser de offentlige ytringene sine. Andre opplever ikke at de begrenser ytringene sine, men de føler at krenkelsene er ubehagelige. For noen har krenkelsene negative konsekvenser på humøret, selvbildet og den psykiske helsen. Er du imidlertid så uheldig å møte på et slik troll har jeg ett råd: Overse det fullstendig! Din lidelse gir dem glede – ikke gi dem den gleden.

Jeg håper alle får en fin advent og jul, og oppfordrer alle til å tenke over hva de kan gjøre for at denne adventstiden og julefeiringen skal bli helt spesiell på en god måte.

1000 personer i Steinkjer ønsker å bytte fastlege

- Influensavaksinen har ingen effekt på covid-19

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken