Det skriver Utdanningsforbundet i en pressemelding mandag. Lærerne streiker for bedre lønn.

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier at streikeviljen er stor i pressemeldingen.

– Dette er noe lærerne i skolen står samlet om, og det er stor streikevilje når jeg prater med folk på ulike nivå i organisasjonen vår.

Det er 30 lærere ved Egge ungdomsskole og én lærer ved Beitstad skole som tas ut i Steinkjer fra mandag 20. august. Også ved Steinkjer videregående skole tas 59 lærere ut i streik.

Steinkjer-Avisa skrev først at det var kun lærere ved Egge og Beitstad som ble tatt ut i streik, men har senere lagt til Steinkjer videregående skole.

Utdanningsforbundet sier dette kan bli vanskelig for sine medlemmer.

– Det er ingen tvil om at mange medlemmer vil oppleve at dette kan bli tøft, ikke minst siden vi regner med det blir en langvarig streik. Da hjelper det godt at så mange er så motiverte for å ta denne kampen. Situasjonen er nå kritisk mange steder, og KS må forstå at hvis de skal satse på elevene, så må de satse på lærerne! sier han i pressemeldingen.

Ellers i Trøndelag er det lærere ved disse skolene som tas ut: Halsen ungdomsskole, Hegra ungdomsskole, Lånke skole og Stokkan ungdomsskole.

På sin nettside skriver motparten, KS, at de har strukket seg langt i årets lønnsoppgjør:

«Alle parter, unntatt lærerorganisasjonene, er blitt enige om å gi alle unge, nyutdannede et kraftig lønnsløft, inkludert mange tusen lærere. KS har strukket seg så langt som kommunenes økonomi tillater, utover frontfaget i industrien.»

Også de skriver at streiken ved skolestart oppleves som vanskelig.

«Streik er et legitimt virkemiddel i et tariffoppgjør, men når lærerorganisasjonene velger å bruke det, må de også ta ansvaret for konsekvensene. Utdanningsforbundet og Skolenes Landsforbund har varslet opptrapping av streiken ved skolestart. KS mener det er svært uheldig at streik vil føre til en vanskelig skolestart for elever og foreldre, etter to år med pandemi.»