– Han som driver nabobutikken gikk forbi her ved ettida i natt. Da var rutene hele, men det var en gjeng med fulle folk på fortauet her, sier medeier og driver av Asia Mat, Johann Høiås.

Han driver butikken sammen med Jarunee C. Høiås, som også er fortvilet over hærverket.

– Dette er tredje gang på litt over to år at vi får en av butikkvinduene våre knust. Jeg lurer på hvorfor det skjer her hos oss. De har også forsøkt å knuse ei rute til. Heldigvis klarte de ikke det, men det er merker etter steinen i det andre vinduet, sier hun.

Etter å ha skiftet vinduer to ganger tidligere, tror Johann Høiås at det vil koste gårdeieren rundt 40.000 kroner å sette inn en ny rute.

– Det blir ekstra dyrt siden det er logo i vinduet Vi har snakket med gårdeieren. For at vi skal få det igjen på forsikringen vil dette bli anmeldt til politiet. Vi håper det er noen som har sett de som utførte hærverket, og at de tar kontakt med oss. For slik kan vi ikke ha det i sentrum. Det var en del hærverk i sentrum tidligere ved at noen tente på konteinere og slikt, men nå har det vært rolig en god stund, før dette, sier Johann Høiås.