(Trønderdebatt)

«Hva tenker du på?», spør Facebook. Jo ,du Facebook: Med skjeve hornhinner og skråblikkbriller tenker jeg litt på hvordan stemningen er i korridorene hos PR-rådgiverne til politikerne etter endt valgkamp: Hva slo til og hva slo feil?

Med svart kaffe og fantasi i fri dressur, tror jeg det må ha vært omtrent slik:

Hos Høyre: PR-rådgivernes moroklump hadde i forkant av evalueringsmøtet vært innom den lokale smoothiebaren og kjøpt med seg blåbærsmoothie til alle. «Shaken, not Støre», sa han lattermildt. Det var ingen andre som lo.

Hos MDG: På kjøreplanen sto kun ett eneste punkt: PR-rådgiverne ble sendt på rådgivningskurs i strategi: "Hvorfor veggistaco IKKE slår an i valgkamp". Rollespill og kollokvie-kohorter. Ingen drøfteoppgave.

Hos Senterpartiet startet dagen på kontoret med allsang. «Vedum og deilig, juba jubaaaaa», etterfulgt av folketonen «Vedumderligst av alt på jord», før det ble høytopplesing av Markens Grøde. Morgenmøtet ble avsluttet med Cry Wolf av A-ha, «Time to worry, dæpælææææææææ», deretter et par vers av Steinrøysa nedi Lysbakken, som motivasjon mot forhandlinger frem til oktober.

Hos AP: Som vanlig. Vanlig stemning, helt vanlig kaffe, vanlig morgenmøte med vanlig agenda. Noe annet ville vært høyst uvanlig. Som vanlig.

Hos Krf: Friske forsøk på topp stemning: «Klarer vi å bære en nedtur, så klarer vi å bære to», sa sjefsstrategen, til et hav av protester fra kollegene. Han ble veldig lei seg, tok med seg flanellografen hjem, og låste seg inne på gutterommet, som egentlig var utleid til partilederen, fordi han igjen hadde leid ut huset sitt, og lånt bort pendlerhybelen, og husket ikke helt hvilket rom han selv bodde i: «I min fars hus er det mange rom», forklarte han, og lette febrilsk etter ei dør å smette igjennom. «Gjør døren høy, gjør porten vid», ba han sårt, til ingen nytte. Helt til en skikkelse han dro kjensel på kom mot ham og sa vennlig: Gje meg handa di ven, hos Høie er døra alltid ope, igjennom skoddeeim, leier eg deg fram, men husk meter'n" Så reiste de to inn i solnedgangen retning Jæren.

Hva som skjedde hos Rødt og SV, vet ikke min kilde, flua på veggen som den heter, men ryktene sier at hos SV delte de alle goder, og inviterte til fellesfrokost for de mange, ikke for de få. Så de inviterte visst likegodt alle i Rødt, fordi felleskap fungerer. Topp stemning.

Frp var visst også invitert, men ifølge sjefsstrategene der, ville ikke det forenkle hverdagen, snarere tvert om. Skulle tatt seg ut om politikere fra forskjellige partier snakket sammen over en kaffekopp alle må dele på lizzm....

Fire år til neste gang, grobunn for nye skråblikk i tiden som kommer.