Kjære alle sammen.

Natt til lørdag, mens mange av oss var på Steinkjerfestival, vår fantastiske gode, trygge, åpne og inkluderende Steinkjerfestivalen, ble uskyldige mennesker skutt på London Pub i Oslo. Jon og Kåre vart drept og 21 personer ble skadd etter den brutale skytingen.

Fullstendig uakseptabelt. Ei skrekkelig og grufull hendelse. I Oslo – vår egen hovedstad. Skutt og skadet, ei uakseptabel hatefull handling mot mennesker som hadde det fint sammen, fordi de elsker hverandre. Brutalt, fryktelig og fullstendig uakseptabelt!

Vi kjente da alle på motløshet, sinne, vanntro, og på behovet for å rope ut, stå opp, og si NEI!

Nå står vi opp, sammen. Hatet kan aldri, aldri få vinne. Vi må dyrke felleskapet, samhold, demokratiet og KJÆRLIGHETEN, det er KJÆRLIGHETEN som må og skal vinne! Derfor er jeg glad for at vi kan møtes her i dag for denne støttemarkeringen. Vi må stå opp sammen, heise og veive med flaggene, - for åpenhet, respekt, stolthet, glede og den store verdien av mangfold. Mangfold er gull. Det er det som fargelegger livene våre, og gir næring og energi til liv og aktivitet.

Det var godt å heise Pride-flagget utenfor rådhuset på lørdag sammen med Steinkjer Pride og Turid Saursaunet. Og ikke minst, det er godt å få til denne støttemarkeringen her i dag.

La oss ilag ta klar avstand fra hatefulle handlinger og ytringer, og stå opp for solide norske verdier som demokrati, toleranse, åpenhet og likeverd.

Steinkjer og Norge skal være trygt for alle. Kjærligheten er for alle. Kjærlighet skal være trygt for alle.

Vi må rett og slett være snille med hverandre, og vise at vi er glade i hverandre. Vi må alle dyrke godhet, åpenhet, raushet, likeverd og kjærlighet, - og at det skal gjelde for alle.

Det er godt å stå i lag, i stor respekt for de to som måtte bøte med liva sine, og for alle skadde. Vi og Steinkjer omhyller dere alle med kjærlighet, dere skal igjen kunne elske, - og være trygge.

Steinkjer kommune og Steinkjersamfunnet står for åpenhet og stolthet for mangfold! Det skal være trygt å være den en er. Og det må vi alle bidra til, hver og en.

La oss alle strekke oss og være enda mer hjertelig overfor hverandre. Slipp gleden, livet og hemningene løs. Farg livet og Steinkjer i regnbuens farger. Mangfold, kjærlighet og regnbuens farger gjør Steinkjer til et enda bedre sted. Vi må rett og slett elske mere.

Kjærligheten, livet, samfunnet og Steinkjer er for alle!

La oss GJØRE Steinkjer og Norge enda mer Åpen, trygg, lys og glad.