- I dag har vi relansering av bygdeportalen ogndal.net. Nå kan folk finne det meste de trenger å vite om Ogndal der, sier Tore Strugstad, som er leder for Ogndal iLag. Det er et bygdelag i Ogndal. I 2018 tok bygdelaget over driften av ogndal.net, som to privatpersoner hadde drevet inntil da.

Vil sette Ogndal på kartet

- Da vi overtok driften av ogndal.net, satte vi ned en redaksjonsgruppe som skulle se på nettsia, og hva som kunne gjøres for å utvikle den. Det var Silje Vangstad, Morten Resve og Linda Katrine Brøndbo. Vi er veldig glad for jobben de har gjort - og gjør i dag, for at vi skal ha ei mer fullstendig nettside for den langstrakte bygda vår, som går fra Fagerheim til Gaulstad, sier Tore Strugstad.

Skikkelig villmarksbygd

De har fått med seg Jens Kvernmo til å bidra med saker på den relanserte nettportelen.
- Jeg er allergisk mot faste jobber, så jeg er ikke med i redaksjonskomiteen, men jeg bidrar gjerne med alt jeg kan. Kanskje kan jeg dele både bilder og film fra noen av mine turer i fjellene her. Det er ingen grunn til å reise andre steder enn til Ogndal, for det er ei skikkelig villmarksbygd vi har, sier Jens Kvernmo, som er helt sikker på at bygda har et stort potensiale.

Jens blir aldri lei

- Jeg har trolig sett det meste av Skjækerfjella og områdene rundt, men jeg blir aldri lei. Det er en ny opplevelse hver gang man drar, så kan jeg være med å bidra til at folk i Ogndal og andre steder i landet kan bruke fjella våre mer, bidrar jeg gjerne. Det er viktig å være flinke til å bruke nærområdene sine - enten man bor her eller der, sier Jens Kvernmo, som har sjarmert tusenvis med turene sine som er vist på TV.

Innholdsrik nettside

På den relanserte nettsia ogndal.net, er det en oversikt over alle lag/foreninger i Ogndal.
- Alt av landbruk og næringsliv i bygda vil og så bli presentert etter hvert. Mye av det står der allerede. Vi skal også presentere alt av utleiemuligheter, mulige opplevelser/turforslag - som jakt- og fiske, kanopadling, grottevandring, turstier m.m. Det er ikke så rent lite den langstrakte bygda vår har å by på, sier Linda Katrine Brønbo, Morten Resve og Silje Vangstad i redaksjonskomiteen for ogndal.net.
- Når jeg hører om alt som finnes i Ogndal, får jeg også lyst til å dra på ferie til Ogndal, sier Tore Strugstad, som er ektefødt ogndaling.
- Jens har vist oss hvilke muligheter vi har i Skjækra, sier Morten Resve.
Tirsdag ble den nye nettportalen for Ogndal relansert, men den vil bli til underveis. Det presiserer lederen for Ogndal iLag, tore Strugstad.