– Korleis går det, Steinkjer? ropte han fra scenen under Vårsus-konserten lørdag kveld, før han dro i gang første låten, «Where I wanna be». Sangeren, låtskriveren og gitaristen fra Oklahoma, USA har vært bosatt i Norge siden 2008, og snakker kav Bremangerdialekt.

Foreldrene til Adam Douglas ville at han skulle bli lege, ikke musiker – for det mente de man ikke kunne leve av. Heldigvis tok de feil.

Lite dans, men god stemning

Adam Douglas slo for alvor igjennom da han vant Stjernekamp i 2017, og har levd både av og for musikk siden det. Han blander gjerne ulike sjangre, som soul, gospel, jazz og roots. På lørdagens konsert under Vårsus-festivalen fikk vi høre låter innen alle disse sjangrene, – de fleste av dem skrevet av Adam selv, som for eksempel «I once was an honest guy», «Joyeous we`ll be» og «Feel the same way».

Ettersom det pøste ned, var det ikke så mange publikummere som danset foran scenen, slik Adam Douglas oppfordret til. Stemningen var betydelig høyere inne i «ølteltet», – faktisk så høy at man ikke kunne høre hva som ble sagt fra scenen – men folk koste seg med å kunne treffes som normalt igjen,

Musikkfestivalbyen

Før konserten fortalte Adam at han gledet seg veldig til å spille i Steinkjer igjen, han har vært her en gang tidligere, under Steinkjerfestivalen. – Steinkjer er en skikkelig musikkfestivalby, alle her er utrolig proffe på de det driver med. Det er mange større byer som ikke har det apparatet rundt oss musikere som man finner her i Steinkjer – og det er utrolig kult, da.

I løpet av konserten fikk vi også høre Adam Douglas som gitarvirtuos på flere låter, blant annet på «Adam Solo», hvor bandet hans forlot scenen.

Både som artist og låtskriver har Adam Douglas en egenart og en integritet som tilfører musikken hans en ekstra dimensjon. – Jeg prøver ikke å være noen andre enn meg selv. Jeg er bare Adam Douglas, kanskje med en ny hatt iblant.

«Bare» Adam er mer enn god nok, på alle områder.