STEINKJER: På grunn av pågående smittesituasjon og mange nærkontakter blant ansatte og beboere er Kvam bosenter stengt for besøkende inntil videre. Det skriver Steinkjer kommune på sine nettsider.

Besøk ved andre bosenter blir også begrenset.

Videre skriver kommunen at de er bekymret for smittesituasjonen i og omkring kommunen. Beboerne ved bosentrene er i risikogruppen for koronaviruset, og smitte ved eldreinstitusjoner har ofte store konsekvenser.

Det er derfor nødvendig å innskjerpe besøksrestriksjoner ved øvrige bosenter, skriver kommunen.

Derfor stenges alle bosenter hovedinngangen. Dette for å ha bedre kontroll på besøkstrafikk. Det blir laget oppslag med kontaktinformasjon og telefonnummer, som alle besøkende må henvende seg til på forhånd, for å avtale tidspunkt for besøk.

– Alle må svare på spørsmål knyttet til symptomer, karantene og isolasjon. Besøkende skal være symptomfri. Personer med symptomer og/eller som har vært i nærkontakt med personer med symptomer skal ikke besøke beboere i bosenter, skriver kommunen.

Videre vil antall besøk bli avgrenset til tre. Altså at tre beboere kan ha besøk samtidig. Besøkende skal kun oppholde seg i brukernes egne leiligheter, og ikke i fellesareal.