Sparbu samlet inn pant for 80.000 kroner 

  Foto: Sparbu idrettslag

New Articles

I fjor samlet håndballgruppa til Sparbu idrettslag inn pant for over 80 000 kroner. Nå opplever de svikt i inntekter på grunn av korona og panteinntektene er viktige for å kunne holde aktivitetsnivået oppe.

Tre ganger årlig gjennomfører håndballgruppa til Sparbu idrettslag en flaskeinnsamlingsdugnad. I fjor fikk de inn over 36 000 flasker og bokser, viser tall fra Infinitum.

– Lagene våre samler inn flasker og bokser fra hele bygda. Mange vil støtte oss med panten sin og det setter vi stor pris på, sier Knut Robert Rønning, som er leder for håndball i Sparbu idrettslag.

Panteinnsamlingen som skulle vært gjennomført etter påske måtte avlyses på grunn av korona. I tillegg har idrettslaget gått glipp av inntekter fra kiosksalg og inntekter fra dugnadsjobbing på Sparebank1-cupen.

– Vi har mistet inntekter, men samtidig har vi hatt lavere utgifter. I sum har vi nok tapt litt og panteinntektene er viktige for oss for å kunne holde aktivitetsnivået oppe. Siden vi ikke fikk gjennomført flaskeinnsamlingen før påske, oppfordrer vi de som panter i butikk til å gi pantelappen til idrettslaget i boksen ved automaten, og vi håper å få gjennomført flaskeinnsamlingensdugnaden vår til høsten, sier Rønning.

Steinkjer fotballklubb samlet også inn store mengder pant i fjor. De fikk inn 27 000 bokser og flasker, viser tall fra Infinitum som eier og drifter panteordningen. Infinitum er glad for engasjementet til idrettslagene i Steinkjer.

– Nordmenn er verdensmestre i panting, men vi jobber fortsatt med å få inn de siste prosentene. At idrettslag og andre foreninger kan hjelpe oss med å samle inn og samtidig få viktige midler til sin drift, er en vinn-vinn-situasjon, sier Randi Haavik Varberg, direktør for informasjon og marked i Infinitum.

All pant som samles inn i Norge blir resirkulert. Bokser blir til nye bokser og plastflasker blir til nye flasker eller andre plastprodukter.


Frisbeegolf blir stadig mer populært

Nå kan du teste den nye 18-hullsbanen på Lerkehaug