Husk ID-chippen

  Foto: Shutterstock

New Articles

– Alle dyr kan ID-chippes og om du ikke har chippet dyret ditt må du forte deg å gjøre det før ferien. Vi vet at dyr kommer på avveie i ferien og at uhell skjer selv om man passer godt på.

Det sier Åshild Roaldset som er veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge. De skriver i en pressemelding at det er viktig at hvis dyret ditt blir med på årets ferietur og forsvinner, så kan man spore opp eier via ID-chipen.

Hvis du allerede har merket dyret, så må du huske at kontaktinformasjonen stemmer i DyreID.

– Det viser seg at dyr som ikke er ID-merket i praksis mangler rettsvern. Om man for eksempel ikke greier å finne eier til et skadet dyr vil det i verste fall medføre at dyret blir avlivet, sier Roaldset.


Tiltak for at flere skal sykle

Skal skilte sykkelsnarveier

Vurderer å slippe til frivillige:

Nå kan muligens flere enn geitene hjelpe bygartneren


For få katter blir merket

ID-chipen fungerer som et eierbevis og øker dyrets rettsvern. Ifølge DyreID blir cirka 70 prosent av hundene ID-merket allerede som valp. Det er imidlertid altfor få katte som merket iløpet av sin leve tid.

– Det er en skam at vi ikke har lovpålagt ID-merking allerede. Hvordan noen kan motsette seg at dyreeier skal ansvarliggjøres for dyrene som de eier er helt uforståelig, sier Roaldset.