Nå plukkes de siste tulipanene

Privatrådgiveren: Ann Kristin Westerdahl hadde tatt med seg barna, og skiftet ut kontorpulten med tulipanbedet i dag. 

New Articles

I 14 år har Steinkjer kommune planet én tulipan for hver innbygger i Steinkjer. Årets tulipaner, som trolig blir de siste, ble plukket på dugnad av Sparebank 1 SMN i dag.

– Banken er deleid av samfunnet, derfor sponser vi det nye blomsterbedet som skal stå her. Men vi vil gjøre mer enn å bare sponse med penger, derfor bidrar vi med en dugnadsøkt i tillegg.

Det sa Ann Kristin Westerdahl i Sparebank 1 SMN, som hadde ideen om at banken skulle bidra til de nye blomsterbedene. Hun jobber som rådgiver på privatmarkedet, men i dag hadde hun og flere ansatte i banken tatt med seg barn og familie på dugnad.

– Det er veldig artig å være ute fremfor å sitte bak en kontorpult hele dagen. Men jeg innser at jeg trolig er best som privatrådgiver. Her må jeg få noen tips bygartnerne.

Legges i hauger

Hans Lyngved i Steinkjer kommune var en av de fra kommunen som skulle bidra.

– Bankfolkene ser veldig flinke ut. Jeg synes at det er artig at de bidrar, sa han.

Tulipanløkene ble lagt igjen ved det bedet slik at de som ønsker det kan komme å forsyne seg med løker. Da er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

– Vi legger det i hauger, så er det bare å komme for å hente. Hver person ta maks en haug hver, så blir det igjen til flest mulig, sier Westerdahl.