Interiøreksperten i Steinkjer synes pynten er råkul

Rune Aas Strandvik styler hjem, butikker og messer både i inn- og utland.   Foto: Trine Binde Bratberg

Det er VIDU (Stas) som har pyntet byen. F.v. Nina Tangstad, Inger Lein, Birgith Aas og Lasse Heimdal. - Jeg har gledet meg til dette, sa Nina Tangstad.  Foto: Trine Binde Bratberg

Therese Langli (venstre) og Birgith Aas.  Foto: Trine Binde Bratberg

Steinkjerbygg har sørget for at blokka i Kongens gate har fått den siste finishen.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Næringsdrivende i Steinkjer syntes det ble så fint i Jernbaneparken under martnan i fjor da VIDU (Stas) pyntet der, så de foreslo at de skulle spørre dem om å pynte langs Kongens gate i år. Det liker de fleste, men ikke alle.

«Jeg blir så glad når jeg ser de fine fargene som pyntet opp gata», sier mange. «Er dette pynt?», spør andre.

Anne Marthe Høgsnes har vært leder for Steinkjermartnan i mange år. I 2019 spurte hun VIDU (Stas) om de kunne pynte Jernbaneparken. Det ble en stor suksess. Det var både fargerikt og folksomt i parken.

– Jeg synes det er fenomenalt at det lages en sommerby i Steinkjer nå. Alt som gjøres; pyntingen av trær, masse blomster og nye bannere, skaper et liv i byen vi har manglet, sier Anne Marthe Høgsnes, som håper folk ser «hele pakken».

– Vi trenger at byen begynner å blomstre nå – på flere måter. Pyntingen av trærne er et veldig godt virkemiddel. Også er det bra at det er lokalt næringsliv som blir brukt til pyntingen.

Det var Steinkjer Sentrum Markedsforening, Steinkjer kommune, Bylab Steinkjer og Steinkjerbygg som ønsket å gjøre byen finere til sommeren. De ønsker at det skal være Sommerfest i sommer. AMFI, Steinkjer Næringsforum og enkeltaktører i næringslivet støtter også opp om Sommerfest i Steinkjer – og vil bidra med å lage innhold til festen i løpet av sommeren.

– Alle vil at det skal skje noe i byen i sommer – og at byen skal fremstå sommerlig og fin. Da vi diskuterte hvordan, var det noen næringsdrivende som sa; hvorfor ikke gjøre som Martnaskomiteen gjorde i Jernbaneparken i fjor? Spørre VIDU om de kan ta jobber, sier Susanne Bratli, rådgiver i Steinkjer kommune. Hun representerer kommunen i arbeidet med å gjøre byen sommerlig og fin.

Når det gjelder trærne som er pyntet med stoffrester, skal noen være bekymret for dem. Det er det ingen grunn til, sier bygartner Kristel Vaag Moe.

– Det er uproblematisk.

VIDU (Stas) tilbyr varierte og meningsfylte arbeidsoppgaver for mennesker med ulike behov for arbeidstilpassing og arbeidspraksis.