Bli med på SommerHuze!

ET KNIPPE: Her er noen av instruktørene på SommerHuze. Anders Bromstad Høyem (t.v.), Jostein Brandtzæg Schei, Iver Bones, Bjørn Gunnar Ericson, Anders Strugstad Køhl, Svein Tore Werstad og Arild Høyem.   Foto: Svein Leknes

New Articles

Også i år kan barn og ungdom varme opp til skolestart med å bli med på aktivitetsuke på Huze.

Arild Høyem og Bjørn Gunnar Ericson har også i år huket inn en flott gjeng med unge folk til å være instruktører på årets utgave av SommerHuze fra 10. til 14. august.

– Vi tar sommerferie samtidig som skolene, men som tidligere år, starter vi på én uke tidligere enn skolene med en aktivitetsuke, sier Huze-leder Arild Høyem.

Han er litt stolt over hvem han har fått med seg som instruktører og regner med det vil friste skoleelever i hele Steinkjer fra 5. trinn til 10. trinn.

Lære filming uten mobil

På film skal Bjørn Gunnar Ericson, Lars Erik Revdal, Anders Bromstad Høyem og Iver Bones føre ungdommen inn filmproduksjonens verden – uten bruk av mobil! Jostein Brandtzæg Schei sier selv at han gleder seg til å ta imot unge folk som vil lære mer om musikk og band. Jostein selv gikk på skogbrukslinja på Mære, før han konverterte til musikkutdannelse.

– Jeg er usikker på hvilken kunstarter vi vil komme inn på. Kanskje maling, kanskje noe annet, sier Anders Strugstad Køhl som har med seg Maja Finboe Fornes som instruktør.

Svein Tore Werstad fra kulturskolen skal ta seg av det nye aktivitetstilbudet – korpspunk.

– Selvfølgelig er det ikke noe problem å spille korpspunk, sier Werstad selv, og håper på mange deltakere.

I den femte og siste aktiviteten, dans, er det Anna Winter og Lina Austli Berg som skal være instruktører.

Smittevernregler

– På grunn av situasjonen rundt korona er det begrenset med plass på de ulike aktivitetene, så det er først til mølla-prinsippet som gjelder, sier Bjørn Gunnar Ericson.

På grunn av smittevernreglene er det kun plass til 50 deltakere totalt.

– I år vil SommerHuze ha base på Dampsaga.

– I og med at vi er i Drivhuset med mindre plass, har vi valgt å legge det til Dampsaga, sier Høyem.

Prisen for å være med hele uka er 500 kroner. Aktivitetene varer fra 09.00 til 15.00 alle dager. Det blir servert både mat og drikke.

– Fredagen setter vi sammen en enkel forestilling, som skal gjenspeile det vi har gjort på SommerHuze, sier Høyem.

Han oppfordrer barn og unge til å melde seg på huze@steinkjer.kommune.no.