Egge Båtforening tar ansvar

Obs obs, livsfarlige skjær i nærheten av Paradisbukta

"Folk i båt må merke seg disse skjærene, for de kan være livsfarlige"
New Articles

Det sier Arvid Henriksen i Eggebogen Båtforening.
- Det er flere som har revet av motoren der. Skjærene ikke så langt fra Paradisbukta i Steinkjer er rett og slett livsfarlige, så de sjøfarende må holde seg på yttersiden av staken, sier Henriksen, som i lag med medlemmer i Eggebogen Båtforening nå har merket de farlige skjærene ved øya Gluggen på Lundsleiret med en ny stake.
- Det er mye trafikk på sjøen nå, og mer blir det nok i det fine været vi har. Og ettersom farten på båtene har blitt vesentlig høyere, er det viktig at de sjøfarende holder seg på yttersiden av staken. Ved lav sjø ligger disse skjærene like under eller stikker opp av sjøen i en lengde på ca. 40 meter i retning øya Gluggen. Skjærene er langt på vei livsfarlige, så vi ber om at de sjøfarende merker seg dette og viser hensyn til egen sikkerhet, sier Arvid Henriksen på vegne av Eggebogen Båtforening.
Bildetekster:

De farlige skjærene strekker seg fra merket stake mot øya Gluggen i en lengde på ca. 40 meter.Medlemmer fra Eggebogen båtforening har ved hjelp av vår "kranbåt" Klin Toki II på veg til merkestedet. Følgebåtmannskap Torbjørn Bartnes.På plass for å sette staken på plass. Legg merke til at en person står på skjæret og det er enda 1 time til laveste sjø. Mannskap fra v. Øistein Sivertsen, liggende Torbjørn Ovesen. På skjæret Torstein Karlsen.Staken settes på plass.Dette er Gluggen på Lundsleiret med gården Homnes i bakgrunnen.Staken er plassert på det ytterste av skjærene som strekker seg inn mot Gluggen.FOTO: Arvid Henriksen