Helene Førde får Jakob Weidemann minnestipend

Natural Capital (Salarium) 2018 

«Centre of Gravity» 2020 Trondhjems Kunstforening 

JORDNÆRT» 2014 

New Articles

Et enstemmig stipendstyre har tildelt Helene Førde årets stipend. Helene er en relativt ung kunstner, med master fra Kunst og designhøgskolen i Bergen i 2014. Hun arbeider gjerne med installasjoner og performance, men er samtidig en glimrende tegner. Arbeidene hennes har et tydelig miljøperspektiv. I søknaden sin sier hun blant annet:

«Steinkjer har en rik historie, i kontakt med naturen, og det er en spennende kontekst å arbeide med. Skogbruk og trevare-industrien som har spilt en viktig rolle i Steinkjer ser jeg som et veldig interessant kontaktpunkt. I dette området er det mye spennende å ta tak i, og Regimentsboligen vil være et flott sted å presentere nye verk. Ideelt sett vil jeg gjerne utvikle nye stedssensitive arbeider spesielt for disse lokalene, men det kan også være aktuelt å lage nye versjoner av tidligere arbeid/videreutvikle tidligere berørt tematikk.»

- Valget av Helene Førde er blant annet begrunnet i at stipendstyret gjerne vil presentere et variert utvalg av samtidskunst over år. Arbeidene hennes er typisk for den nærmest forskingsbaserte tilnærmingsmåten mange samtidskunstnere arbeider med, samtidig som hun skaper verk som er visuelt slående, sanselige og vakre, sier styreleder Robert Øfsti i en pressemelding.

Det var i år i alt 29 søkere til Jakob Weidemann Minnestipend. Stipendiet er på 50 000 kr, samt opphold i Steinkjer i 4-6 uker og utstilling i Reegimentsboligen påfølgende år.