Ny informasjon om eventuell åpning av lokale skoler og barnehager  i morgen

Tirsdag 7. april: Ingen nye smittetilfeller

New Articles

Status 7. april kl. 15.00

Det er ikke meldt om nye tilfeller av bekreftet smittede personer hittil i dag. Lørdag ble det meldt om tre nye tilfeller, som økte det totale antallet til 15. Av disse er tre friskmeldte, skriver Steinkjer kommune på sin nettside.

Blant personene med bekreftet smittet er det åtte menn og syv kvinner. Ingen av disse er under 18 år, 11 personer er 18-65 år og fire personer er over 65 år. Det er utført totalt 448 tester for Covid-19 på Steinkjer hittil 7. april.

Barnehager åpner

På en pressekonferanse klokka 16.00 i dag har regjeringe kunngjort at barnehagene åpner 20. april, mens 1. til 4. trinn åpner 27. april. Det sa statsminister Erna Solberg på dagens pressekonferanse.

– Vår ambisjon er at alle elever på en eller annen måte skal komme tilbake til skolen før sommeren.

Hytteforbudet skal også oppheves fra 20. april.

Frisører og andre virksomheter som er stengt av smittevernhensyn, kan åpne dørene i løpet av april.

Ny informasjon fra kommunen

I morgen, onsdag, vil det før kl. 16.00 bli sendt ut informasjon fra oppvekstetaten med bakgrunn i de nasjonale føringene. Steinkjer kommune vil da svare på hvorvidt det fortsatt blir stengte barnehager og skoler etter påske, og samtidig komme med annen relevant informasjon.


Idrettsanlegg

Etter nær dialog med idretts- og fotballklubbene i Steinkjer kommune, er det besluttet at alle fotballbaner i kommunen skal være stengt til og med 2. påskedag. Ny vurdering rundt eventuell åpning for aktivitet på banene vil bli gjort mot slutten av påsken. Steinkjer kommune vil holde klubbene direkte orientert om muligheten for åpning av alle typer  idrettsanlegg. Anleggene er stengt for både organisert og uorganisert aktivitet.

Det tillates imidlertid at det kjøres opp skiløyper i kommunen i påsken da dette vurderes som innenfor kravene til smittevern så lenge det ikke blir drevet organisert trening. Spørsmål rundt idrettsanlegg og åpning kan rettes til kultursjef Leif Terje Nilsen.

Psykososial hjelpetelefon: Tlf. 982 44 047 (Informasjonstelefon for voksne og barn.

Besvares av ansatte med helsefaglig bakgrunn man.-fre- kl. 09.-15.)

Koronalinje: Tlf. 982 44 028 / 982 44 039 (besvares av ansatte med helsefaglig bakgrunn på hverdager i ordinær arbeidstid). 

E-post: korona@steinkjer.kommune.no

Sanitetens kontakttelefon for eldre i Steinkjer: Tlf. 477 84 869