Tilbyr forskudd til permitterte

Banksjef Guri Brede gjør det lettere økonomisk for permitterte.  Foto: .

Endre Lie i Fellesforbundet har 1000 medlemme rsom er permitterte.  Foto: Bjørn Erik Øvrelid

New Articles

SpareBank 1 SMN tilbyr forskudd på dagpenger til kunder som er blitt permittert i forbindelse med koronapandemien.

- Veldig mange av våre kunder er blitt permittert i løpet av de siste dagene, og NAV varsler om ekstra lang saksbehandlingstid. Dermed risikerer mange å stå uten inntekt etter hvert. De ønsker vi nå å hjelpe og tilbyr forskudd på dagpenger, forteller banksjef Guri Moum Brede i Privatmarked i SpareBank 1 SMN.

158 prosent økning i ledigheten

Koronapandemien har ført til at arbeidsledigheten i Norge nærmest har eksplodert, Aller størst økning i ledigheten har Trøndelag med hele 158 prosent. Ansatte innen reiseliv er spesielt hardt rammet.

- Dette er nok dessverre bare starten. Ifølge NHO vil åtte av ti bedrifter i Norge permittere ansatte i ukene framover. SpareBank 1 SMN har is i magen, og vi vil strekke oss langt for at våre kunder kommer seg gjennom denne krisen. Også denne krisen vil gå over. I mellomtiden er det en viktig jobb for oss å bidra så godt vi kan for å holde hjulene i Midt-Norge i gang, sier Brede.

1000 søknader

SpareBank 1 SMN tilbyr 20.000 kroner til disposisjon i 30 dager. Dette er ett av flere tiltak som banken har iverksatt denne uka. Mandag vedtok banken å sette ned boliglånsrenta med inntil 0,35 prosentpoeng. Samtidig ble muligheten for å få avdragsfrihet på boliglån utvidet og søknadsprosessen forenklet for kundene.

- Vi har fått enorm respons på tilbudet om utvidet avdragsfrihet. Allerede i løpet av det første døgnet passerte vi 1000 søknader. Avdragsfrihet utgjør mange tusen kroner i måneden for en boliglånskunde. Vi tror også forskudd på dagpenger vil bli godt mottatt, sier Guri Brede.

Fellesforbudnet: Bra vurdering

Endre Lie i Fellesforbundet avdeling 128 Steinkjer og Stjørdal fagforening, er glad for den ustrakte hånda til sparebanken.

- Blant alle bekymringene om dagen, er nok den økonomiske den største for våre. Derfor er det bra at banken gjør den vurderingen. Det er uvisst hvor lenge man vil være permittert, og man vet heller ikke når man vil få dagpenger fra NAV. Derfor må jeg også berømme banken for at de forskutterer dagpenger, sier Endre Lie.

Ifølge Lie er det nå 1000 medlemmer i hans distrikt i Fellesforbundet som er permittert. Det er Steinkjer, Verran, Snåsa, Vanvikan, Leksvik og deler av Stjørdal.